Desarticulen una banda que robava joieries pel mètode de l'allunatge

Les joieries Garcia i Trens de Mataró van ser víctimes del lladres

Un equip conjunt d'investigació dels Mossos d'Esquadra, amb agents de diferents comissaries, ha permès la desarticulació d'un grup de presumptes lladres especialitzats en el robatori de joieries pel mètode de l'allunatge. Els robatoris s'haurien comès a joieries de Barcelona, Mataró, Badalona, Sabadell, Terrassa i Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). Segons els Mossos els presumptes autors dels robatoris, que actuaven de nit, utilitzaven un vehicle sostret unes hores abans per encastar-lo contra la persiana de l'establiment escollit. En pocs minuts, buidaven l’aparador de peces de valor i fugien ràpidament.

Els mossos imputen al grup diversos robatoris des d'agost de l'any 2005 fins al passat 12 de març, a joieries de Barcelona, Mataró, Sabadell, Badalona Terrassa i Sant Andreu de la Barca, i creuen que són responsables dels robatoris de vehicles a Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Mollet del Vallès, Mataró i Sabadell. A Mataró van aconseguir robar a les joieries Garcia i Trens. En tots els casos, els presumptes autors realitzaven una tasca de vigilància i estudi dels establiments que posteriorment serien objecte dels robatoris.

Un dels detinguts ja havia actuat a Mataró
Un dels detinguts, F.F.C., de 28 anys, nascut a Barcelona i resident a Sant Adrià de Besòs, possible cap del grup ja havia estat detingut dos cops amb anterioritat per fets similars, com robar a la Joieria Trens de Mataró l'abril del 2004. Alguns dels membres d'aquest grup ja havien estat detinguts pels Mossos d'Esquadra l'any 1999 com a responsables d'una onada de robatoris a joieries de les comarques gironines. Tots van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra el 15 de març i dos dies més tard van passar a disposició del jutge, que els va deixar en llibertat amb càrrecs. En les investigacions dels diversos robatoris han col·laborat el Cos Nacional de Policia i les policies locals de Terrassa, Sant Andreu de la Barca i Blanes.