Demanen tretze anys de presó per a un acusat d’intentar assassinar la seva dona a Mataró

El judici se suspèn per la incompareixença d’un dels testimonis

La fiscalia demana en les seves conclusions provisionals tretze anys de presó per Manuel M.F., de 49 anys, acusat d’intentar assassinar la seva dona a Mataró clavant-li dues ganivetades al pit el juliol de l’any 2003. El judici, que va començar aquesta setmana a l’Audiència de Barcelona, s’ha suspès perquè faltava la declaració de l’home que va reduir el processat quan agredia la seva dona a un carrer de la capital del Maresme.

Els fets van passar el 9 de juliol de l’any 2003 quan la víctima sortia d’una oficina d’una companyia d’assegurances per la que treballava a la Ronda O’Donell de Mataró, i el seu marit, de qui estava a punt de separar-se després de 23 anys de matrimoni, va abordar-la, amb la intenció de parlar sobre una denúncia que havia interposat amb una ordre d’allunyament. Ella va negar-se tant a retirar aquesta denúncia com a tornar amb ell, per la qual cosa, el processat va treure un ganivet de cuina i li va clavar dues vegades al pit, a més d’arrancar-li cabell, mentre la llençava al terra. Va ser un home, que passava per allà, qui va reduir l’acusat i li va treure el ganivet mentre arribava la policia.

L’acusat nega els fets
En el judici que té lloc a l’Audiència de Barcelona, l’acusat va dir que portava el ganivet ‘per defensar-se del ‘marit de la seva cunyada’, i que en cap moment tenia intenció de ‘matar la seva dona’. Ha reconegut que va abordar-la, ‘perquè teníem problemes matrimonials’, i que no recordava res des que va treure el ganivet fins que va arribar la policia i el va detenir. En aquest sentit la defensa del processat demana la seva absolució després de considerar que se li pot aplicar l’eximent d’arravatament o trastorn mental transitori. A més com a pena alternativa demanen que se’l condemni per un delicte de lesi-ons o un d’intent d’homicidi, amb diversos atenuants com aquest de trastorn mental, i que li poden deixar una pena de tres a cinc anys de presó.

La fiscalia demana tretze anys de presó per un delicte d’intent d’assassinat, i una responsabilitat civil de 10.000 euros.