‘L’esquive’ retrata amb mestria l’amor adolescent i suburbial

Keniche narra una bona història a través de diàlegs intensos i situacions buscades

Ahir es va obrir la XXVI Mostra de Cinema, que enguany es torna a especialitzar en els nous creadors, amb el film de “L’esquive” de Abdellatif Kechiche. Aquest film ben tramat i amb actors joves mostra una petita història d’amor entre adolescents en un barri de la perifèria de Paris.

“L’esquive” parla de la història de Krimo, un trist i apàtic noi de 15 anys, que s’enamora d’una amiga del barri Lydia, interpretada amb excel·lència per Sara Forestier —premiada amb el Cèsar francès com a promesa femenina—. El jove Krimo intentarà apropar-se a la noia interpretant el personatge d’un bufó en una peça teatral que prepara Lydia. Serà en l’assaig d’aquestes escenes on sorgiran els moments dramàtics més ben trobats pel director. Un guió intel·ligent que combina el drama amb elegants tocs d’humor.

Si bé Kechiche és capaç de retratar amb eficàcia i senzillesa la trama amorosa del film, en aquesta s’hi entrecreuen un gran nombre de temàtiques socials, que en els millors casos serveixen per donar una mica més de profunditat als personatges i en d’altres només s’apunta el tema que s’acaba perdent, com un bolet. Així doncs el director prescindeix dels tòpics suburbials i es centra en les relacions d’un joves adolescents, que ens presenta amb uns intensos diàlegs carregats de realisme.

El film, tot i que es va estrenar al 2003, va ser rellançat a partir dels Cèsars que el van premiar amb 4 estatuetes: Millor pel·lícula, millor director, millor guió i, el ja mencionat, promesa femenina.