Quasi 3.000 persones a la desena Botifarrada a la Hispanitat de Maulets

El concert d’Obrint Pas, el parlament i la crema de la bandera, punts àlgids

La desena va ser la més exitosa. La vigília de la festivitat del Pilar, com ve sent habitual, va celebrar-se la Botifarrada a la Hispanitat que anualment organitza Maulets. Enguany, l’efemèride dels deu anys donava nom a una celebració que va comptar amb Obrint Pas com a cap de cartell indiscutible, fet pel qual van ser prop de tres mil les persones que van passar per una Plaça de l’Ajuntament que feia anys que no s’omplia tant amb un concert. El reclam dels valencians, l’aniversari de la Botifarrada i la recuperació de la Plaça, lloc emblemàtic de les edicions anteriors que s’havia deixat de banda van ajudar a l’èxit de convocatòria.

Maulets va fer ressonar el seu discurs per boca del seu portaveu nacional just abans que Obrint Pas saltés a l’escenari. Eren prop de les dues de la matinada i una plaça era plena i expectant. Les paraules van seguir un discurs independentista, amb crítiques al significat de la festivitat del 12 d’Octubre i a la classe política catalana i espanyola. Tan bon punt va acabar-se el discurs tres encaputxats, com és ritual, van cremar una bandera espanyola davant l’abrasadora ovació de la plaça. Minuts després, com abans ho havien fet amb més festa que música Kàtiva i Sua-ters, saltava a l’escenari Obrint Pas, qui còmodes i ja a les acaballes de la seva gira més exitosa, ho van donar tot i van revolucionar el darrera de l’Ajuntament.

Les acaballes de la gira
La gira d’Obrint Pas arriba al seu final però ho fa a tot gas. Ho van demostrar per Santes i hi van tornar a la Botifarrada quan amb tota la claca a favor, i trobant-se del tot en la seva salsa, el grup valencià va oferir un recital contundent i ben traçat. Quan un músic es troba còmode se li nota en el que fa i els de l’Horta van revolucionar a plaer una plaça a rebentar que els esperava, els va acollir, els va tractar i els va despedir amb delit. El grup ha anunciat unes vacances d’un any per quan acabi la gira. Mentrestant confirmen a cada bolo, i si són com els de dimarts encara més, que per alguna cosa són el grup més popular de la música festiva en català.