La Recicladora Cultural es presenta amb il·lusió a Les Esmandies

L'acte de presentació va comptar amb una gran actuació de l'Orquestra d'Òrrius i el primer curtmetratge del col·lectiu

L'espai central de la Masia de Les Esmandies va servir per presentar el nou projecte de la Recicladora Cultural, una iniciativa lloable i engrescadora que té el món de l'audiovisual com a centre de les seves activitats. Un dels fets més positius és que la gent va respondre omplint de gom a gom el Casal de Barri de Peramàs per saber alguna cosa més de la Recicladora. I l'acte va respondre a la curiositat dels presents ja que va ser complet, amb la presentació de les línies principals del projecte, la projecció del seu primer curtmetratge, un treballat espectacle de l'Orquestra d'Òrrius i fins i tot un pica-pica final.

L'estrena de la Recicladora Cultural va ser una bona mostra del que pot arribar a donar de si el projecte. Es va projectar en primícia el curtmetratge de Produccions Simbiòtiques "Hasta el fondo" dirigit per David Ribot. Un curt de sentit ambigu, sense diàlegs, que segons van explicar abans de la seva estrena parlava de la "degradació humana". I just després l'Orquestra d'Òrrius va presentar un bon espectacle que va aprofitar la bona sonoritat de l'espai. Un concert a base de conegudes bandes sonores, i acompanyats a temps real per projeccions de les pel·lícules que anaven interpretant. Una bona mostra del que es pot aconseguir amb il·lusió, ganes i treball, encara que es parteixi de la modèstia.

Un pas endavant
Molts dels presents encara es preguntaven què era això de "La Recicladora" fins i tot un cop asseguts a les Esmandies, però ben aviat es van aclarir els dubtes amb una didàctica presentació que explicava els entorns del nou projecte, que consta de tres potes. En primer lloc, el KAE –Cinema Alternatiu de les Esmandies– responsables un cop al mes dels ja habituals cinefòrums; en segon lloc, el nou Club de Préstec de material musical i audiovisual, i per últim els responsables del primer curtmetratge emès el mateix diumenge, Produccions Simbiòtiques. Es tracta d'un punt de trobada que vol aglutinar gent inquieta en el món de l'audiovisual per produir, ajudar o cedir material o treball, i poder tirar endavant noves idees.

Ja fa temps que a Les Esmandies es palpa la voluntat de fer activitats al voltant del cinema, a través dels cicles de cinefòrums que s'hi han anat realitzant. Ara, però, la cosa va més enllà, ja que el projecte és més ambiciós i pretén obrir-se a més gent de tota la ciutat i fins i tot de la comarca a través de les diferents vessants de l'audiovisual. La intenció és facilitar les coses per tal que els projectes audiovisuals amateurs segueixin creixent, i crear un punt de debat que funcioni també com a banc d'idees per poder crear de manera conjunta o amb el suport de Produccions Simbiòtiques.