Cinc detinguts, alguns d'ells a Argentona, per presumpte tràfic de marihuana

En un dels escorcolls, els Mossos d'Esquadra van abatre un gos a trets

  • ACN / Redacció
  • Divendres, 22 Novembre 2019 09:48

plantació marihuana

Els Mossos han detingut aquest dijous cinc persones en una operació contra una presumpta xarxa criminal que traficava amb substàncies estupefaents –principalment marihuana– a través d'una associació cannàbica al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, a la carretera de Sants.

L'operatiu ha comportat cinc entrades i registres judicials a dos domicilis d'Argentona i dos de Sitges, on hi havia quatre plantacions. També han actuat a la seu de l'associació, a Barcelona, la qual ha quedat desmantellada. 

La policia afirma que entre els detinguts hi ha els màxims responsables del grup, els quals es creu que són una parella de nacionalitat holandesa que es trobava en una de les cases registrades d'Argentona.

Està previst que els detinguts passin a disposició judicial en les pròximes hores i la investigació continua oberta. A banda dels cinc detinguts, dues persones més han quedat investigades.

Un gos abatut

Durant un dels registres a Argentona, els Mossos d'Esquadra asseguren que van ser atacats per un gos de raça perillosa i que es van haver d'abatre l'animal a trets.

El cos de policia explica que primer van trobar tres gossos, els quals van reaccionar de forma agressiva en veure'ls. Afirmen que l'atac va ser repel·lit amb el "dispositiu conductor d'energia i la llançadora de projectils de foam" per tal de "minimitzar danys lesius en els animals". Aquests tres animals, expliquen, no han patit lesions greus i es troben a càrrec d'altres persones que vivien en aquest immoble i que no eren objecte de la investigació, atès que els propietaris dels animals van quedar detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

El quart gos el van trobar a la cuina, dins l'immoble. Segons la policia, l'animal va atacar un agent que va esquivar l'atac utilitzant l'arma de foc reglamentària, fet que va comportar la seva mort.

El cos de seguretat va tenir constància mesos enrere de la presumpta activitat il·lícita de l'associació cannàbica, pel fet que venia substàncies estupefaents a persones alienes al club. La investigació policial va permetre determinar que els màxims responsables d'aquesta associació tenien diverses plantacions de marihuana al Maresme i al Garraf.