Troben morta una menor a casa seva a Mataró

Els fets han succeït al barri de Cerdanyola

  • ACN / Redacció - Foto: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 17 Juny 2019 11:52

Carrer Burriac

El cadàver d'una menor de 13 anys va aparèixer diumenge a la nit a casa seva a Mataró, en un apartament del carrer Burriac, al barri de Cerdanyola. Van ser uns coneguts de la mare qui la van trobar, després que aquesta els demanés que anessin a veure que tot estava bé. La dona es trobava a Rússia -no era la primera vegada que marxava al seu país uns dies i deixava els dos menors sols a casa- i feia més d'un dia que no podia contactar amb els seus fills.

L'avís va arribar als Mossos d'Esquadra poc després de les 22 hores del diumenge, després que els coneguts i els veïns coneguessin la situació. La comissió judicial de guàrdia de Mataró, formada per una magistrada, una lletrada, el fiscal i el forense, es va traslladar a l'habitatge per procedir a l'aixecament del cadàver. La noia va aparèixer degollada en una de les habitacions, i els Mossos no van descartar d'entrada cap hipòtesi. El dimarts, però, s'ha confirmat que l'autòpsia apunta que va morir assassinada.

El cas l'investiga el jutjat d'instrucció número 3 de Mataró i està sota secret de sumari. El germà de la víctima, de 15 anys, el qual els veïns asseguren haver vist per últim cop el divendres, continua desaparegut.

Les reaccions

Aquest matí, David Bote ha comparegut arran de la mort violenta de la menor. En un comunicat conjunt aprovat per tots els grups municipals, l'ajuntament ha condemnat qualsevol tipus de violència i s'ha mostrat molt consternat, especialment per tractar-se d'una menor d'edat. Per compartir l'enuig, s'ha convocat una concentració davant l'Ajuntament per aquest mateix dimarts a dos quarts de set de la tarda.

En aquesta reunió s'ha acordat també posar a disposició de la família i amics oferir el servei de suport psicològic i acompanyament en el dol que poguessin necessitar. "El consistori s'uneix al dolor de la família i amics", recita el comunicat conjunt, que denuncia la violència de tot tipus com una "vulneració dels drets humans" que més enllà de la "injustícia" i la "crueltat" és "un impediment per assolir la convivència i el dret de la ciutadania".

Roda de premsa menor morta