La ultradreta punxa a Cerdanyola

Un gran desplegament de Mossos separa la concentració "per la seguretat", amb una vintena de congregats, de més d'un centenar de persones contràries

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 28 Gener 2019 08:52

Concentracions a Cerdanyola

La ultradreta no va ser capaç de convocar més de 20 militants dissabte passat a Cerdanyola. En un tipus de convocatòria calcat al que s'ha fet en altres ciutats de l'arc metropolità, es feia una crida a mobilitzar-se per la seguretat però a l'hora indicada no passaven de 20 persones les congregades rere una pancarta que, hàbilment, els caps del moviment van moure. Eren les sis de la tarda a la plaça Isla Cristina i desenes de curiosos, amb molta gent d'origen immigrant, assistien a una concentració que els propis convocants reconeixien en públic que quedava molt per sota d'assistència respecte les pròpies expectatives.

Concentracions a Cerdanyola

Moviments com la Plataforma per Catalunya havien fet crides a participar-hi, essent conscients que en un context de sensació d'inseguretat un esquer com aquest podria ser un titellaire polític perfecte. El cert és, però, que la convocatòria va punxar. Fins i tot se li va retirar la paraula al primer veí de parlar en un intent d'amagar el llenguatge racista. Només algunes proclames contra la inseguretat i l'alcalde van rebre alguna resposta en forma d'aplaudiments.

Contra-manifestació molt més nombrosa

A pocs metres, molta policia. 12 furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra situats en línia amb la parròquia de Maria Auxiliadora feien de pantalla entre els ultres i les 150 persones que havien respost a la convocatòria d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Una marxa que havia començat i que va anar a acabar a la veïna plaça de Rafael de Casanova. UCFR alertava de la naturalesa de la convocatòria d'Isla Cristina repartint pamflets entre el veïnat. - La contra-manifestació que va comptar, també, amb ponents dels propis veïns. La disputa és aquesta i mentre els ultres criticaven el moviment veïnal de Mataró, entre la manifestació contrària hi havien coneguts activistes de les associacions. No hi va haver cap incident i sí molta curiositat. Pel desplegament i pel que representaven dues convocatòries de signe tan contrari en tan pocs metres de distància. 

Concentracions a Cerdanyola

Concentracions a Cerdanyola