Detingut al Maresme un home per apallissar el seu fill de dos mesos

L'arrestat té 21 anys i està acusat d'un delicte de lesions i d'un altre de violència física i psíquica habitual a la llar

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 11 Gener 2019 14:22

Mossos esquadre2

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 21 anys per maltractar el seu fill de dos mesos. El nadó està hospitalitzat i va ser el centre on es troba el que va activar el protocol per maltractament. L'arrest es va fer en un municipi del Maresme aquest dijous a la tarda. 

Segons la policia catalana, està acusat d'un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i un altre de lesions. El detingut és de nacionalitat uruguaiana.

 

La DGAIA assumeix la tutela del nadó agredit

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) ha obert un expedient de desemparament i ha assumit la tutela del nadó de dos mesos agredit pel seu pare dijous passat al Maresme. El nen està ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. En paral·lel, el Departament de Salut, a través de la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert aquesta setmana un expedient per investigar l'assistència prèvia que ha rebut el nadó a diferents centres en les darreres setmanes, segons informa el Govern. A més, Afers Socials està analitzant l'actuació dels serveis socials municipals. D'altra banda, la conselleria s'ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l'infant.


En aquest sentit, des dels Mossos d'Esquadra s'ha explicat que l'agressor del nen continua en dependències policials, i que no s'espera que passi a disposició judicial fins a aquest dissabte o aquest diumenge. La legislació vigent estableix que un detingut pot estar com a màxim 72 hores a comissaria abans no declara davant d'un jutge.

Des de la Generalitat també s'ha explicat que en l'ingrés del nadó a Vall d'Hebron es va activar "immediatament" el protocol marc d'actuacions contra el maltractament a infants i adolescents de Catalunya, i es va alertar la DGAIA i el jutjat de guàrdia.