Enxampen un home fent fotos al vestuari del femení del Rugbi Mataró

Les jugadores i el club denuncien que no se senten segures a les instal·lacions del camp

  • Redacció
  • Dilluns, 24 Desembre 2018 08:52

Camp del Camí del Mig a Cerdanyola

Les jugadores del femení del Rugbi Club Mataró, un conjunt de nova creació i que tot just està iniciant la seva singladura, van viure un episodi lamentable al final del seu entrenament del passat dilluns 10 de desembre. Segons l'equip i el propi club denuncien en un comunicat quan les jugadores eren al vestuari per a dutxar-se van veure com des de les finestres que donen al Camp Municipal del Camí del Mig algú les fotografiava. El van enxampar pel flash de la càmera però les jugadores ignoren quantes vegades es pot haver repetit aquesta situació. "En el mateix moment vam sortir corrents a trobar la persona implicada però donada la condició dels espais i la foscor del camp exterior no vam trobar una resposta clara al que havia passat", expiquen. 

El cas, segueix el comunicat, posa de relleu mancances greus en la instal·lació: "El camp, i sobretot els vestuaris, no són espais on ens sentim segures ni en la mateixa condició que els nostres companys, ja sigui perquè no tenim un vestuari propi en condicions ni per la il·luminació del camp a certes hores".

Club i jugadores es queixen de la poca visualització del rugbi femení i denuncien que "en l’esport encara hi ha barreres i manca d’oportunitats per a les dones, ja sigui per estereotips basats en una cultura patriarcal que ens continua infravalorant o per la manca de recursos i equips a la nostra disposició a l’hora de practicar l’esport. Si es continuen donant situacions com aquesta, es continua perpetuant la violència vers les dones". 

El cas, demanen, ha de comportar solucions reals i a llarg termini per procurar que les dones puguin "continuar practicant aquest esport des d’un entorn segur".