El Suprem confirma la condemna a 15 anys de l’exmarit de Piedad Moya

El tribunal argumenta que hi ha indicis "aclaparadors" de la seva culpabilitat i que no cal que hagi aparegut el cos per condemnar-lo

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 23 Novembre 2018 18:11

Judici Piedad Moya

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a quinze anys de presó per a Mohamed T., el veí de Mataró que el 4 d'abril del 2014 va matar i va fer desaparèixer el cos de Piedad Moya, de qui s'acabava de separar. Quatre anys després, el cadàver encara no ha aparegut i l'home va recórrer a la condemna imposada per l'Audiència de Barcelona, primer, i després al Tribunal Superior de Justícia. Ara és el Suprem qui referma les decisions anteriors argumentant que hi ha indicis "aclaparadors" de la seva culpabilitat i que no cal que hagi aparegut el cos per condemnar-lo, tal com sostenia la defensa.

Familiars de Piedad Moya

"En el nostre ordenament jurídic no és imprescindible per a la condemna per un delicte d'homicidi que hagi aparegut el cadàver", apunta la sentència del Suprem, que afegeix que tampoc són essencials els testimonis presencials o les proves biològiques.

El tribunal considera que el jurat va arribat a una conclusió "plenament raonable" atenent els "aclaparadors" indicis del cas contra l'acusat. 

Localitzat a la muntanya

"L'acusat va tenir l'ocasió i el mòbil per matar Piedad Moya i desfer-se del cadàver", apunta la sentència, que remarca que no hi ha res que pugui justificar la desaparició de la víctima ni cap altra persona a qui se li pugui atribuir el crim. Tampoc té explicació, diu, que l'acusat estigui localitzat en una zona muntanyosa durant tota la nit si no és per amagar el cos. 

D'altra banda, el tribunal també considera provat que la parella de Piedad en aquell moment no podia ser a Espanya en aquella data, perquè estava complint condemna a França en règim de semillibertat, i havia de dormir a la presó.