Una tortuga de grans dimensions pon els ous a tocar d’una guingueta a la platja de Sant Simó

L’animal irromp a la platja de Sant Simó davant la sorpresa dels que eren a ‘El xiringuitu’

  • Redacció- Fotos: El Xiringuitu
  • Divendres, 15 Juny 2018 10:57

La tortuga de Sant Simó

Els fets han passat aquesta passada matinada, pels volts de la una. Una tortuga marina de grans dimensions ha escollit la platja mataronina de Sant Simó per pondre els seus ous. L’animal ha aparegut per sorpresa dels treballadors i clients que quedaven a ‘El xiringuitu’ i ha fet la posta a pocs metres d’aquesta guingueta, una de les que hi ha a la platja més al nord del litoral mataroní. 

 

La tortuga de Sant Simó

Ràpidament s’ha avisat als agents rurals, la policia i la protectora d’animals marins. La tortuga ha fet un niu i ha deixat desenes d’ous durant una estada de més de tres hores, abans de tornar al mar.

La tortuga de Sant Simó

La Policia Local ha acordonat la zona amb tanques per protegir la posta de la tortuga. 

La tortuga de Sant Simó

Una platja naturalitzada
L’aparició de la tortuga a Mataró s’ha donat a la platja de Sant Simó, un tram de platja que des de fa mesos es vol naturalitzar  per tal de poder recuperar l’ecosistema i la biodiversitat de l’entorn natural. L’Ajuntament es va comprometre a eliminar la neteja mecanitzada i realitzar-la de manera manual retirant únicament aquella brossa generada per les persones; limitar el pas de vehicles amb cordes i tanques per protegir l’espai. L'objectiu és conservar les algues i les restes naturals arribades del mar i la vegetació autòctona que s’hi desenvolupa per tal de preservar l’ecosistema natural.

Els tècnics decidiran què se'n fa

Aquest matí els tècnics del Departament de Territori i de Rescat de Fauna Marina s'han fet càrrec de la situació. Ells són els que decidiran què fer amb els ous, si mantenir-los al niu fet per la tortuga o endur-se'ls per garantir la supervivència de les tortugues. 

Els ous de la tortuga