Pintades, neteja i l'Ajuntament blindat: compte enrere per les manifestacions

Operaris municipals netegen la Plaça Miquel Biada i els Mossos tanquen l'accés a la part central de la Riera

  • Cugat Comas
  • Dissabte, 02 Juny 2018 14:41

Imatges d'abans les manifestacions

Matí de compte enrere per aquesta tarda de dissabte, quan hi ha convocades dues concentracions de signe contrari. Ha estat un matí intens, de missatges instantanis, xarxes socials i un notable increment de presència policial.

Aquesta matinada algú ha pintat de groc per complet el monument a Miquel Biada que hi ha a la plaça homònima, on a les 18h ha de començar la manifestació per la unitat d'Espanya. També han pintat un llaç groc gegant al terra de la plaça i la llegenda 'Mataró Antifa' (Mataró antifeixista) al mateix element.

Imatges d'abans les manifestacions

Durant bona part del matí operaris municipals han procedit a netejar l'entorn on s'ha d'iniciar la manifestació d'aquesta tarda. Operaris contractats per l'Ajuntament també han retirat llaços grocs i estelades de diferents punts de la via pública.

Imatges d'abans les manifestacions

A partir de les 14h, més d'una hora abans de la convocatòria del CDR i diferents entitats que criden a una mobilització "antifeixista", els Mossos d'Esquadra han blindat l'Ajuntament, la seva plaça i la Riera, on en teoria s'ha convocat. Les tanques barren el pas i nombroses furgonetes de la policia catalana s'han posicionat al voltant de l'edifici consistorial. La Policia Local també ha tancat la Plaça de l'Ajuntament, El Carreró i el carrer d'en Palau.

Imatges d'abans les manifestacions

El CDR, que convoca a través de xarxes, ha anunciat que modifica el seu punt de trobada, que serà a la Riera just per sobre de l'Ajuntament, fora del perímetre acotat.

Els destacaments policials adverteixen als veïns del centre que el dispositiu durarà hores.