Quatre claus: Què passarà demà?

Es manté la convocatòria per la plantada de creus i Els Segadors del Maresme no faran una concentració en signe contrari

  • Redacció
  • Dissabte, 26 Maig 2018 17:08

creus a la platja

Mataró segueix a l'espera dels esdeveniments dels que hagi de ser testimoni la Platja del Varador. 24 hores després que l'Alcalde demanés en públic que es desconvoqués la plantada de creus grogues i que es fes públic que els cossos policials vetllaran perquè l'acte no es digui a terme, l'acte-performance es manté convocat. Les imatges promocionals, sense cap entitat convocant, segueixen compartint-se via xarxes socials i serveis de missatgeria. Sembla clar, doncs, que de plantada de creus n'hi haurà. 

A poques hores de diumenge, hi ha quatre preguntes per resoldre.

1. Hi haurà plantada de Creus?

Sí. L'independentisme local manté la convocatòria i roman indignat i esparverat de l'actuació de l'Alcalde David Bote a qui acusen d'haver criminalitzat un acte al convocar la Junta Local de Seguretat. S'està sent molt curós en deixar clar que cap entitat fa directament la convocatòria. Tot fa pensar, doncs, que hi haurà plantada de creus i no són pocs els militants que han penjat fotografies i vídeos preparant les seves creus i el material per aquesta performance. 

2. Quins partits hi donen suport?

La CUP, CIU, ERC i Volem Mataró exigeixen respecte pels drets fonamentals de manifestació, reunió, llibertat d'opinió i d'expressió en l'espai públic i privat, sempre que es faci de forma democràtica i pacífica. Les formacions han donat suport a una proposta de resolució en aquesta direcció que han presentat els cupaires arran de l'actuació del govern contra la plantada.

3. Com actuarà la policia?

Policia Local i Mossos d'Esquadra van sortir de la Junta Local de Seguretat havent consensuat el dispositiu d'ordre públic per prevenir de possibles incidents com els de Canet de Mar. En aquest sentit –i també en el de conjugar l'acció amb la Triatló que parteix de la mateixa Platja– actuaran i és presumible que, de produir-se la plantada de creus, els cossos policials vetllin per identificar-ne els responsables al ser, com va dir Bote, un acte sense autorització.

4. Hi haurà actuació dels contraris?

Els Segadors del Maresme han fet un comunicat que anuncia que desconvoquen la protesta contra la plantada de creus. El grup, conegut per fer batudes de "neteja" encaputxats, per haver estat a la platja de Canet i per ser un dels grups convocants de la manifestació de dissabte 2 assegura que "no promourem cap acció de resposta a la provocació que suposa la plantada de creus" i que "estarem vigilants de l'actuació dels diferents governs locals i autonòmics perquè es compleixi la llei"