Denúncia per maltractament animal al carrer Rosselló de Cerdanyola

Un veí té abandonat i lligat un gos de raça mestissa de tres mesos i les entitats animalistes en demanen la confiscació

  • Redacció
  • Dijous, 22 Març 2018 14:16

El gos maltractat

Denuncien un cas de maltractament animal i incompliment de l’ordenança de tinença d’animals domèstics de Mataró. Es tracta d’un immoble al carrer Rosselló 62 del barri de Cerdanyola on des de fa un mes hi està abandonat un gos de raça mestissa amb edat de 3 mesos, lligat amb una cadena de 2 metres aproximadament i on el seu habitual habitatge de l'animal consta d'excrements, orins i no disposa de menjar ni aigua.

Les entitats animalistes demanen “la confiscació urgent de l'animal i les seves corresponents denúncies econòmiques”.
El gos maltractat

La pròpia Policia Local va comprovar ‘in situ’ l'estat de l'habitatge i de l'animal arran de la denúncia d’una veïna. Segons consta, el propietari de l'animal va afirmar que l'animal no disposa de cap tipus de documentació, no disposa de xip, vacunes o  cens municipal.

La Policia i el gos

Incompliment de l’ordenança

L’Associació contra el maltractament animal de Mataró i Sos Animals Maresme sol·liciten una intervenció urgent ja que denuncien que el cas no compleix la normativa municipal. Aquestes entitats constaten que en l’Ordenança, la tinença d’animals en habitatges “està  condicionada al fet que les circumstàncies del seu allotjament, l'adequació de les instal·lacions i el nombre d'animals ho permetin i resti garantit l'absència de risc sanitari, perill o qualsevol tipus de molèsties per sorolls, olors o brutícia al veïnat, a altres persones o als animals mateixos”.

La mateixa normativa estipula que és necessari “garantir la salut i benestar dels animals mitjançant el seu manteniment en condicions higienicosanitàries i de seguretat adequades a la seva espècie i raça” així com “proveir d'aigua potable, neta i degudament protegida del fred i la calor, i alimentació suficient i equilibrada per mantenir uns bons estats de nutrició i salut”. El cas també estaria incomplint també els requisits de seguiment veterinari, el règim de sortides a l’exterior i la identificació amb microxip homologat”.