Un veí marxa de casa seva per la pudor d'un antic cadàver

Denuncien que, després de la retirada del cos el passat dilluns, ni Servi Hàbitat com a propietari del pis ni les autoritats han procedit a la neteja dels fluids que han quedat a l'immoble

  • Redacció
  • Divendres, 03 Març 2017 10:34

Façana carrer Hospital

La forta olor d’un cadàver recentment retirat d’un pis ha obligat a marxar de casa seva el veí de davant d’un edifici carrer de l’Hospital. Segons el mateix afectat ha explicat al Tot Mataró, els propietaris del pis, Servi Habitat, “no han netejat els fluids i restes que el cos ha deixat” i l’olor que es desprèn “fa impossible viure a l’edifici”.

Els fets es remunten al passat dilluns 27 de febrer quan els vuit veïns de l’edifici del carrer de l’Hospital 17-19 van decidir trucar a Emergències després d’observar que feia prop de tres setmanes que no veien un dels seus veïns, que no havia mogut el seu cotxe i que “feia dies que sentíem una olor estranya, però volíem pensar que s’havia deixat la brossa a l’interior”.

Els Mossos d’Esquadra i els Serveis d’Emergència, segons confirmen Mossos d'Esquadra, van trobar el cos d’un home que feia prop de tres setmanes que hauria mort de forma natural, motiu pel qual havien detectat fortes olors. Però un cop fet l’aixecament del cadàver, els propietaris del pis, Servi Hàbitat, la immobiliària de La Caixa, tal com els pertoca segons la legalitat, no van procedir a netejar l’immoble, on hi havien quedat fluids i restes que, “són perillosos per la salut pública”, en paraules dels veïns, "perquè no disposaven de les claus", sempre segons la mateixa font.

Els veïns confien que la justícia entregui finalment avui les claus a Servi Hàbitat perquè es pugui procedir a la neteja del pis

"És indignant que no existeixi un protocol"

Una veïna i advocada de l’edifici denuncia “la manca de protocols per aquest tipus de situacions” i “la indefensió” amb què s’han trobat. D’entrada, troba “indignant que no es netegi l’escenari al moment de la retirada del cos” i, en segon lloc, lamenta que “Servi Hàbitat justifiqui no haver procedit a la neteja perquè la justícia encara no li ha fet entrega de les claus” quan creu que “no hauria de ser un impediment tenint en compte que es tracta d’una situació d’emergència i que implica la salut pública”. Està previst que avui aconsegueixin les claus per entrar al pis i puguin començar les tasques de neteja.

Els veïns confien que la justícia entregui finalment avui les claus a Servi Hàbitat perquè es procedeixi a la neteja i s'hagi d'evitar també la via de les denúncies a Servi Hàbitat o a Salut Pública, "una opció lenta i que només portaria més endarreriments en el procediment", segons l'advocada, que recorda que "ja portem gairebé una setmana intentant que es resolgui la situació, que és insostenible".

Un dels veïns ja ha hagut de marxar per culpa de la pudor, mentre que els altres ho suporten com poden: "He posat ambientadors per tot arreu i tinc totes les finestres tancades i les persianes baixades per evitar que la pudor s'escampi encara més per casa meva, mentre intento passar-hi les menors hores possibles".

Mossos i Ajuntament reiteren que es tracta d'una causa "particular"

Des dels Mossos d'Esquadra asseguren que "el cos no disposa d'una brigada específica per dur a terme neteges d'aquestes característiques" i explica que, en altres situacions, es recorre a l'Ajuntament per atendre determinades peticions. Segons els veïns, "l'Ajuntament diu que aquesta és una causa particular i que no hi poden intervenir".