Mataró demana mig milió d'euros en ajuts pels aiguats de l’octubre

La petició a la Diputació inclou la reforma de 255 metres del mur de la Zona Esportiva Municipal de Cerdanyola

  • Redacció
  • Divendres, 04 Novembre 2016 10:42

Estat de com va quedar el mur del camp de Cerdanyola

L’Ajuntament de Mataró demanarà a la Diputació de Barcelona un ajut de 576.375,25 euros en el marc del Pla d’acció per donar suport econòmic, tècnic i material a les contingències causades pels aiguats produïts els passats 12 i 13 d’octubre. La sol·licitud engloba tant les actuacions d’urgència que es van haver de realitzar per resoldre incidències a equipaments i espais públics com la reforma de gran part del tancament perimetral de la Zona Esportiva Municipal de Cerdanyola per prevenir nous despreniments del mur actual.

Els aiguats van causar greus desperfectes al municipi que van obligar a fer actuacions immediates i treballs extraordinaris valorats en 77.486,04 euros. Entre aquestes partides destaquen els 42.536,18 euros en substitucions de material en cruïlles semafòriques.

El mur del Camí del Mig

La caiguda al Camí del Mig d’un tram del mur de contenció de terres de la Zona Municipal Esportiva de Cerdanyola va ser la conseqüència més important dels aiguats. Després de la retirada urgent de runes i pedres, i el sanejament dels metres de mur que havien quedat inestables –en total han caigut o s’han hagut d’enderrocar 43 metres lineals– l’Ajuntament creu necessari substituir tota la part del mur que té les mateixes característiques del tram sinistrat. L’actuació de reforma proposada, que té un pressupost de 498.889,21 euros (IVA inclòs), preveu la substitució de 255 metres lineals del mur que limita amb el Camí del Mig i la ronda del Cros.