L’OCH aplaudeix que la Generalitat es presenti com a acusació popular contra l’acusat d’amenaçar el col·lectiu LGTBI

El president de l’entitat creu però que l’anunci arriba una “mica tard” i diu que aquestes mesures són “les mínimes”

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 07 Setembre 2016 10:02

LGTBI Manifestació BCN

El president de l’Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha celebrat que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies hagi anunciat que es presentarà com a acusació popular en la causa penal oberta contra un veí de Mataró detingut aquest cap de setmana acusat d’amenaçar el col·lectiu LGTBI.

Rodríguez ha comentat en declaracions a l’ACN que aquest cas és “molt greu” i “molt important” i ha afirmat que el Govern “ha de començar a prioritzar una llei que fins ara per a nosaltres s’estava quedant en l’oblit”. És per això, que ha exigit l’aplicació d’un protocol “molt clar” quan es produeixin agressions com aquestes.

Per Rodríguez però, aquest anunci arriba una “mica tard” i ha afirmat que aquestes mesures per part del Departament “són les mínimes”. Rodríguez ha explicat que aquest dilluns va mantenir una conversa telefònica amb la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, per tractar aquest cas i van acordar una trobada per a la setmana que ve entre tècnics de la conselleria i de l’Observatori. “Volem que la llei tingui per fi el recorregut que ha de tenir i els mecanismes i protocols adequats”, ha afegit Rodríguez, que creu que davant “d’agressions, vexacions i possibles delictes d’odi hem de tenir la possibilitat de reaccionar”.

Els Mossos no van detenir l’homòfob de Mataró perquè hi havia una operació en marxa contra ell de la policia espanyola

Els Mossos d’Esquadra investigaven l’homòfob de Mataró des que l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) el va denunciar a l’agost, però quan van comunicar els fets al Fiscal d’Odi i Discriminació per detenir-lo aquest els va informar que hi havia una investigació prèvia contra ell ordenada pel jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona a la policia espanyola. És per això que els Mossos van aturar l’operació i l’home va acabar essent detingut pel cos estatal. 

A través d’un comunicat els Mossos han explicat que van tenir coneixement de les noves amenaces dilluns passat i en va informar la fiscalia. Aquest dimarts el cos policial ha remès tota la informació al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, que s’ha inhibit en favor d’un jutjat de Mataró.