El Síndic de Greuges investiga el presumpte cas de violació de la noia discapacitada

L'organisme demana informació sobre el seguiment que es feia a la víctima i l'Ajuntament li facilita l'expedient informatiu elaborat

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 16 Juny 2016 12:38

Síndic de Greuges

L’adjunta per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents del Síndic de Greuges, M. Jesús Larios, ha requerit informació a l’Ajuntament de Mataró sobre el cas d’abusos sexuals que hauria patit el passat mes de maig una alumna de l’Institut Miquel Biada, amb un alt grau de disminució psíquica.

L’actuació és “d’ofici”, segons l’escrit que el Síndic ha adreçat al consistori, i requereix tota la documentació relativa al seguiment que es feia de la víctima, del suport que rebia per la seva condició de discapacitada, així com la valoració dels fets per part de l’Ajuntament.

El consistori, per la seva banda, ja hi ha respost amb una còpia de l’expedient informatiu que es va realitzar els dies posteriors als fets i que va concloure que tots els protocols van funcionar correctament i que els fets no s’haurien pogut evitar.

Amb tot, l’alcalde de Mataró, David Bote, recorda que és competència del centre i del Departament d’Ensenyament tot el relatiu a l’escolarització i a l’atenció de l’alumna.