Bote demana al Departament que replantegi els protocols d’actuació i prevenció als instituts

L’alcalde obre un expedient informatiu per “reconstruir els fets” i esbrinar “què ha fallat”

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 10 Maig 2016 13:15

Bote al centre de repartiment solidari

L’alcalde de Mataró, David Bote, reclama al Departament d’Ensenyament que es revisin els protocols de prevenció i actuació dels instituts perquè ha quedat demostrat que “malgrat que es compleixin”, no eviten situacions com la del cas de presumpta violació durant l’hora del pati d’una menor discapacitada de 17 anys i alumna de l’institut Miquel Biada.

“Tenim indicis que s’han complert tots els protocols”, ha explicat Bote, però és evident que “no són suficients perquè no s’ha pogut evitar una situació com la que ha viscut aquesta noia” i, per tant, confia que després d’aquest cas es revisaran els protocols, tal com ha demanat també la Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual (Dincat).

A banda, l’alcalde va decidir ahir a la tarda obrir un expedient informatiu per esbrinar com va funcionar la cadena de transmissió d’informació en el mateix ajuntament. “El centre –de titularitat municipal– va tenir coneixement dels fets la setmana passada i hauria informat degudament a l’administració”, però el mateix Bote vol estudiar “qui de l’Ajuntament ho sabia i no ho va comunicar”.  

Per a Bote, que ahir mateix va informar els portaveus dels grups municipals de les accions que durà a terme l’ajuntament, ha volgut deixar clar que “reconstruirem la història per veure què s’ha fet i amb què es podria millorar”.