Un mort en un incendi a un pis a Sant Pelegrí amb Madoz

Sis dotacions de Bombers apaguen l'incendi

  • Redacció
  • Dimecres, 03 Febrer 2016 16:11

L'incendi d'aquest migdia

Els Bombers de la Generalitat han localitzat el cos sense vida d'una persona a l'interior d'un pis que s'ha incendiat aquest dimecres al migdia al carrer Pasqual Madoz, número 28, de Mataró. El foc ha començat quan passaven uns deu minuts de dos quarts de tres de la tarda i mitja hora més tard ja s'ha donat per apagat. Pel que fa la persona morta, es desconeix la seva identitat. L'incendi s'ha iniciat coincidint amb l'hora d'entrada a l'escola de Corominas. En aquell moment, els infants fins a P-5 es trobaven al pati de l'escola i han estat traslladats a un altre edifici del centre, que acull les classes de Primària. El domicili afectat es troba en el cinquè i últim pis de l'edifici, que pertany a l'empresa municipal Pumsa.

A banda de la víctima mortal, no hi ha hagut més afectats com a conseqüència del foc, dels qual se'n desconeixen les causes. Al pis afectat, no s'hi ha trobat bombones de gas ni, segons la companyia, té subministrament i per això s'investiguen les explosions que s'han produït en començar l'incendi. La hipòtesi més plausible és una deflagració perquè s'han trobat restes de vidre a terra, segons els Bombers de la Generalitat.

El foc ha calcinat completament dues habitacions, mentre que altres dues han quedat parcialment afectades. A més a més, tot l’immoble ha quedat ple de fum.

Fins al lloc, s'hi han desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat per comprovar si l'estructura de l'edifici ha quedat malmesa i quatre dels Mossos d’Esquadra, que estan duent a terme les gestions amb el forense.

La víctima era un amic dels inquilins

La víctima de l'incendi és un home d'uns 50 anys que no vivia a l'habitatge. L'edifici és propietat de l'empresa municipal d'urbanisme de Mataró, PUMSA, i els habitatges estan destinats al lloguer social. Segons ha detallat la regidora d'Urbanisme i presidenta de PUMSA, Núria Calpe, el pis l'ocupava una parella que en el moment de l'incendi no era a casa. Sí que hi havia un amic seu, que és el que ha resultat mort.

La parella ha estat atesa pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Mataró que ofereixen suport psicològic i s'encarregaran de reallotjar-los perquè puguin passar la nit. El pis ha quedat totalment calcinat i hauran de passar uns dies fins que puguin tornar a casa. Al marge del pis sinistrat, no hi ha cap més habitatge afectat i l'estructura està en bon estat.