Presó incondicional per al presumpte membre d'Estat Islàmic detingut a Mataró

Fonts judicials afirmen que havia jurat lleialtat a Daesh i que tenia accés a informació privilegiada de l'organització terrorista

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 11 Desembre 2015 09:10

detenció gihadista

Presó incondicional sense fiança per a l'home de 32 anys detingut dimarts a Mataró i acusat de pertànyer a Estat Islàmic. El titular del jutjat central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, va prendre declaració ahir dijous a l'home com a presumpte autor d'un delicte d'integració a organització terrorista, concretament a Estat Islàmic. Fonts judicials han apuntat que l'home hauria fet un jurament de fidelitat a DAESH, que la seva activitat se centrava en fer apologia, captació i adoctrinament de candidats i que tenia accés a informació privilegiada de l'organització terrorista.

Durant la declaració, l'home ha negat qualsevol pertinença a Estat Islàmic, però el jutge li atribueix una "activitat ingent" durant, almenys, dos anys per a l'organització. Les mateixes fonts han apuntat que l'home tenia accés a informació "a la que no pot accedir qualsevol", com a instruments oficials o quasi oficials d'Estat Islàmic com comunicats i pàgines clandestines.

El jutge Eloy Velasco també ha decretat presó incondicional per a la dona detinguda el mateix dimarts a Fuerteventura pels mateixos fets. En aquest cas, la jove de dinou anys ha admès les acusacions, però ha argumentat que havia abandonat aquestes pràctiques ara fa cinc mesos. Durant la declaració, ha explicat que va parlar amb la seva germana petita, de cinc anys, d'aquesta activitat relacionada amb l'Estat Islàmic. Així mateix, tots dos detinguts haurien fet missatges de burla als atemptats de l'11M de 2004 a Madrid.