Un detingut a Mataró per distribuir imatges de contingut pedòfil a Internet

La Guàrdia Civil també ha denunciat una dotzena de persones i ha intervingut més de 20.000 arxius emmagatzemats en diferents suports informàtics

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 13 abril 2015 12:01

L'operació de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut 17 persones, quatre d'elles catalanes, i n'ha denunciat 12 més per intercanviar i distribuir imatges i vídeos de contingut pedòfil a través d'Internet. En l'operació, batejada Canterbury i que s'ha desenvolupat en 15 províncies d'arreu de l'Estat, s'han intervingut més de 20.000 arxius emmagatzemats en diferents suports informàtics, arribant a ocupar més de 20 Terabytes. Segons un comunicat de la Guàrdia Civil, els arrestats catalans tenen entre 44 i 78 anys i van ser detinguts a Tarragona, Mataró, Barcelona i de Corbera de Llobregat.

Entre els que han estat denunciats també hi ha tres persones de Catalunya, tenen entre 34 i 44 anys i són de Girona, Vidreres i Barcelona. Als disset detinguts se'ls acusa d'un delicte de corrupció de menors.

Investigació de quasi un any

Les indagacions van començar el juny del 2014, quan un ciutadà de la Comunitat Foral de Navarra va denunciar a la Guàrdia Civil que havia trobat un vídeo amb contingut pedòfil. Fruit d'aquestes investigacions, els agents van poder comprovar que els implicats en aquesta organització estaven intercanviant a través de xarxes P2P (Peer to Peer), vídeos i imatges de contingut pedòfil. Així mateix, es va poder constatar que els membres de l'organització adoptaven mesures de seguretat mitjançant l'encriptació d'arxius, protecció amb contrasenya d'aquests, emmagatzematges en núvols virtuals o activació de fitxers ocults per intentar dificultar la tasca d'investigació en cas de ser descoberts pels agents.