CiU, PSC, PPC i PxC condemnen l'assalt a Mataró Ràdio

ICV considera també els fets com "vandàlics i antidemocràtics"

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 29 Desembre 2014 11:40

Ajuntament de Mataró

Els grups municipals de CiU, PSC, PPC i PxC han condemnat amb "el més enèrgic rebuig" l'assalt que va partir, dimecres 24, Mataró Ràdio per part de més d'una desena d'encaputxats disfressats de Pare Noel per intentar llegir un comunicat de suport als detinguts de l'operació Pandora. Per la seva banda, ICV -en un comunicat propi- titllava els mateixos fets de "vandàlics i antidemocràtics"

El comunicat grupal critica que "aquesta mena d'actuacions no són pròpies dels nostres temps ni d'aquest sistema polític" i remarquen que "no són acceptables les actituds totalitàries i antidemocràtiques, vinguin d'on vinguin i tinguin la ideologia que tinguin". CiU, PSC, PPC i PxC consideren que l'episodi és un "atemptat a les mínimes normes de convivència". Les formacions municipals lamenten, a més, que aquesta actuació "recorda a altres formes polítiques en què no existeix un règim de llibertat i les opinions s'han de fer sentir per mitjans clandestins".

Els sotasignats assenyalen que la ràdio municipal és "una eina de comunicació i d'informació del batec de la ciutat i que totes les opinions hi són representades", però remarquen "que ningú pot entrar per la força a les seves instal·lacions i assaltar els estudis amb l'objectiu de llegir per antena un comunicat".

ICV: "Vandàlics i antidemocràtics"

ICV emetia, per la seva banda, un comunicat el mateix dimecres al vespre per condemnar "fermament" els fets, que ha titllat d'"actes vandàlics i antidemocràtics" que "no poden tenir cabuda en la nostra societat". El regidor ecosocialista Esteve Martínez, a més, va visitar els estudis de la ràdio en solidaritat amb els treballadors.

Tres detinguts

La Policia Local ha detingut tres persones, dues noies i un noi, de 19, 23 i 20 anys respectivament, veïns d'Argentona, Vilassar de Mar i El Masnou, segons informa l'Ajuntament de Mataró, que ha anunciat que denunciarà l'assalt a la ràdio municipal davant els jutjats amb l'objectiu que fets com aquests "no quedin impunes a l'acció de la justícia". Els tres detinguts van ser traslladats a la comissaria de la Policia Local perquè se'ls prengués declaració. Se'ls atribuirà un presumpte delicte de violació de domicili de persona jurídica.