Arriba a la SPAM un gos amb les orelles brutalment amputades

S’està investigant el cas, que podria estar relacionat amb baralles irregulars de gossos

  • Redacció
  • Dijous, 08 Maig 2014 10:05

La imatge del gos amb les orelles amputades

La Societat Protectora d’Animals de Mataró està treballant des de fa dos dies en un dels casos més colpidors de la seva trajectòria. A les instal·lacions de l’SPAM va arribar fa dos dies un cadell d’entre tres i quatre mesos amb les orelles brutalment amputades de forma casolana. L’SPAM i tots els seus serveis s’han bolcat amb l’animal, de nom Rayo, que va ser trobat per la zona de les Cinc Sènies. El gos és un mestís de raça Pitbull i està considerat com a gos de raça potencialment perillosa i és per això que l’entitat sospita que l’animal podria haver estat criat i amputat per participar en baralles irregulars de gossos, extrem que no poden confirmar. El cas ja es treballa amb els Agents Rurals i la Policia Local, que no té cap indici de baralles de gossos a la ciutat.

Ara, el cadell espera una acollida o una adopció mentre es recupera de l’experiència tan dolorosa que ha viscut. “La ferida és tan greu que pensem que serà difícil donar-lo en adopció perquè estèticament mai no serà igual que altres gossos. Però no ens quedarem de braços plegats i treballarem fins a trobar-li una llar”, assegura Sílvia Serran, presidenta de l’entitat.

Amputació brutal

L’amputació de les orelles d’un gos està prohibida a Catalunya des de fa més d’una dècada però en el cas d’en Rayo, expliquen fonts de l’SPAM, la pràctica “mostra signes evidents d’haver-se produït de forma totalment casolana, amb tisores o un ganivet una mica afilat i sense anestèsia o tractament analgèsic posterior”. El veterinari de l’entitat, Marcelo Cabrera, assegura que “ara està fora de perill però patirà hipersensibilitat en aquesta zona tota la seva vida donat que és una part extremadament delicada. No em vull imaginar el dolor que ha hagut de patir”.

Les baralles de gossos
Tot i que de moment és una hipòtesi, des de l’SPAM s’apunta a les baralles d’animals com a causa de l’agressió. “L’SPAM ja ha decomissat gossos d’aquestes races a la mateixa zona. Tot i que no n’estem segurs, la brutal amputació es podria haver fet amb la intenció de fer-lo participar en baralles de gossos. Aquesta és una pràctica comuna perquè els altres gossos no puguin arrossegar-lo per les orelles”, aclareix Serra tot recordant que la llei catalana prohibeix amputacions de membres tant en gossos com en gats. Des de l'Ajuntament s'informa que la Policia Local investiga el cas però que de moment no es té cap constància ni indici que apunti a la celebració de baralles de gossos a la ciutat.