Detingut un mataroní per fugir d'un control d'alcoholèmia conduint de forma temerària

L'home circulava sense permís i en la persecució va envestir el vehicle policial

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 24 Març 2014 10:01

Un control d'alcoholèmia

Els Mossos d'Esquadra han detingut un conductor de 39 anys, veí de Mataró, que el passat 16 de març es va negar a sotmetre's a un control d'alcoholèmia a l'N-II, i va fugir conduint de forma temerària, en sentit contrari, envestint els vehicles policials, fins que va perdre el control del seu. Després, l'home va continuar la fugida a peu, fins que va ser detingut pels agents, oposant forta resistència. El detingut, que té nombrosos antecedents per delictes contra la seguretat del trànsit, circulava sense permís de conduir, ja que havia perdut tots els punts i li havien retirat judicialment, segons han informat en un comunicat.

Els Mossos han detingut l'home, de 39 anys, nacionalitat hondurenya i veí de Mataró, per conducció temerària, atemptat contra agents de l'autoritat, negativa de sotmetre's a les proves d'alcoholèmia, per conduir sense el carnet vigent, per pèrdua de punts, i trencament de condemna judicial. Els fets van passar el passat 16 de març, quan els Mossos de Trànsit feien un control d'alcoholèmia al punt quilomètric 644 de la carretera nacional NII. Els agents van donar indicacions a un turisme perquè s'aturés al punt de control però el conductor, en lloc d'aturar-se, va accelerar i va obligar els agents a esquivar-lo per a no ser atropellats. Llavors, va fugir a gran velocitat en direcció a Argentona seguit per una patrulla de trànsit.


Fugida en cotxe i a peu

Tot i que en diverses ocasions els agents van indicar al conductor del vehicle que s'aturés, aquest va continuar la fugida fent maniobres que posaven en perill la resta d'usuaris de la via, així com els mateixos agents. En aquest sentit, el detingut va conduir en sentit contrari de la marxa i va col·lidir intencionadament contra un vehicle policial.  El conductor va entrar en contra direcció en una rotonda, va perdre el control del cotxe i va donar-li un cop a la vorera. Això va provocar que el vehicle s'hagués d'aturar uns metres més enllà i el conductor sortís del vehicle i continués fugint a peu. Finalment, els agents van aconseguir detenir l'home, tot i la forta resistència que va oposar i amb la qual va ferir un agent lleument. El detingut té nombrosos antecedents policials per delictes contra la seguretat del trànsit. En el moment de la detenció, no disposava de carnet de conduir per haver perdut tots els punts i li havien retirat judicialment. Després de passar a disposició judicial, l'home va quedar en llibertat pendent de ser requerit pel jutge.