"És una protesta simbòlica, la corona es desacredita per si sola"

La CUP dóna suport als imputats a Mataró per la crema d'una foto del rei

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 16 Gener 2014 14:04

Els dos imputats per la crema d'una foto del Rei

Els dos imputats per la crema d'una foto del rei durant la manifestació de l'Onze de Setembre a Mataró s'han negat a declarar als Jutjats per ordre de l'Audiència Nacional. Segons el portaveu dels serveis jurídics d'Alerta Solidària, Martí Majoral, se'ls acusa d'un delicte d'injúries a la corona, mentre que aquesta era una "protesta simbòlica" i "no és l'Audiència Nacional qui els ha de jutjar". La corona, afegeix, és una institució que "per si sola ja es desacredita prou i ja és bastant injuriosa per al conjunt de la societat".

Els fets van passar el matí del passat Onze de Setembre, quan durant una manifestació de l'esquerra independentista es va cremar una foto del rei. L'Audiència Nacional n'acusa en Jordi i en Guifré, dos dels joves que van participar en aquella manifestació, que aquest dijous estaven cridats a declarar als Jutjats de Mataró.

El portaveu dels serveis jurídics d'Alerta Solidària, Martí Majoral recorda que quan fa dos anys es va imputar a joves de Girona per aquest mateix fet, el cas es va acabar jutjant per un desordre públic. "Ara l'Audiència Nacional ha de decidir com vol continuar aquest cas", adverteix Majoral, que no descarta, fins i tot, que es retirin els càrrecs i s'arxivi el cas. Sobre el fet en si, Majoral assegura que no demanaran perdó.

Més desobediència
En aquest sentit, el portaveu de la CUP a Mataró, Xavier Safont Tria, defensa la crema com un "acte de sobirania" que es pot entendre des de la discrepància amb la figura del rei. "No el sentim nostre perquè no tenim rei, no el volem i no ens dóna la gana que una persona d'aquest calibre humà ens representi". Safont-Tria ha acusat l'Audiència Nacional de voler frenar qualsevol intent de desobediència que faci "avançar cap a la ruptura democràtica" amb l'estat espanyol. En el procés cap a la independència, afegeix, caldran "més actes de desobediència" com aquest i adverteix que sorgiran nous "entrebancs polítics, judicials i policials".