Un mataroní, entre els detinguts per amenaces i extorsions a un mecànic

Se'ls imputen delictes de robatori amb violència i intimidació, amenaces amb arma de foc i extorsió

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 04 Novembre 2013 13:49

Mossos esquadra

Agents de la Unitat d'Investigació de Martorell dels Mossos d'Esquadra han detingut tres homes, un d'ells veí de Mataró, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència i intimidació, amenaces amb arma de foc i extorsió.

Segons la policia catalana, els fets es remunten a ara fa un any, quan la víctima va rebre l'encàrrec per part d'un dels detinguts per fer unes modificacions tècniques en un vehicle esportiu d'alta gamma a petició d'un altre home amb qui havia contactat. El professional va rebre 15.000 euros pel servei, però el propietari no va quedar satisfet amb el resultat de la feina perquè aquesta havia causat uns danys al vehicle. Tot i que li va demanar que ho arreglés, la víctima va fer cas omís de la petició.

Amenaces i represàlies

Al cap d'un any, el mateix home que havia fet l'encàrrec, és a dir, un dels detinguts, es va posar en contacte amb dos coneguts seus amb experiència en cobrar deutes mitjançant amenaces. Tots tres van quedar amb la víctima a la Zona Franca de Barcelona i li van reclamar que fes les reparacions pendents, a més de què portés un sobre amb 6.000 euros a un taller de Barcelona en concepte de cobrament dels desperfectes ocasionats en el cotxe. I el van coaccionar amb amenaces i represàlies contra ell i contra la seva família si no ho feia.

Poc després li van comunicar que acceptaven saldar el deute amb la reparació del vehicle. Quan la víctima, que havia acceptat la petició, va adreçar-se al lloc on el van citar per fer la reparació -un taller a Sant Andreu de Llavaneres- va ser agredit i amenaçat amb arma de foc. Va ser llavors quan li van donar de termini 24 hores perquè portés un sobre amb 5.000 euros a un taller de Barcelona i el van amenaçar de robar-li la seva furgoneta.

Arran de la denúncia interposada dies abans per la víctima, i després de prendre declaració a testimonis i implicats en el cas, els Mossos d'Esquadra van poder identificar i detenir els presumptes extorsionadors.