13'8 milions d'euros d'ajut pels barris de Rocafonda i El Palau

La quarta edició de la llei de barris beneficia els barris mataronins

Avui s'han conegut l'adjudicació dels ajuts previstos a la quarta convocatòria de la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial. Entre els 24 projectes seleccionats, seran beneficiaris quatre barris de quatre municipis del Maresme. Es tracta del barri de Sant Elm d'Arenys de Mar; de Sant Miquel del Cros, a Argentona; del barri del Castell, de Malgrat de Mar; i del barri de Rocafonda–el Palau, a Mataró. En total, es preveu invertir en aquests barris 26,4 milions d'euros, dels quals la Generalitat en finançarà un 50%, 13,2 milions d'euros.Al Maresme, els quatre barris que havien presentat la seva candidatura han acabat obtenint l'ajuda esperada. On més diners s'invertiran serà al barri Rocafonda–el Palau de Mataró, amb una inversió total de 13,8 milions d'euros. El barri, conegut en els darrers anys per la notable arribada d'immigrants, presenta problemes de densitat de població i mala qualitat edificatòria.

Satisfacció dels veïnsLa notícia de l'adjudicació dels ajuts ha estat rebuda amb molta alegria pels veïns del barri de Rocafonda. Aquests, que demà es pronunciaran oficialment, ja havien fet sentir la seva veu en veure que l'ajuntament prioritzava la concurrència de Cerdanyola als ajuts per davant de Rocafonda. Ara, però, no amaguen l'alegria per haver estat un dels barris escollits per rebre els ajuts.L'Ajuntament ja va mostrar el seu interès per rehabilitar la zona, mancada d'espais públics i equipaments, després que la Generalitat ja donés ajudes pel barri de Cerdanyola. Ara, a Rocafonda es preveu urbanitzar el parc i els voltants de la riera de Sant Simó, amb la construcció d'una passera que millorarà la connectivitat del barri. També es rehabilitarà l'antic escorxador per ubicar una nova biblioteca.

Amb aquestes inversions es preveu promoure la rehabilitació global de barris en estat de degradació, millorant-ne les condicions dels ciutadans i afavorint, així, la cohesió social. Més concretament, s'aborden problemàtiques urbanístiques, socials i econòmiques de cada barri amb l'ajuda de la Generalitat, que en sol finançar un 50% dels costos.