MATARÓ ÉS L'ESCENARI DE LA SUBMISSIÓ DE MÉS DE MIL ALUMNES A LES PROVES DE LA SELECTIVITAT

Al voltant d'un miler d'alumnes dels 27.642 que han aprovat el batxillerat i opten per anar a la universitat, començaran avui, a Mataró, a examinar-se de la prova d'accés a la universitat, la popularment coneguda i, a més, també temuda i odiada selectivitat.

Els centres que acolliran les PAAU 2001 seran els IES Pla d'en Boet, Thos i Codina i Miquel Biada i les escoles universitàries del Maresme i la Politècnica de Mataró, que es reparteixen, de manera desigual, els alumnes vinguts de diferents indrets del Maresme. Aquests estudiants hauran d'examinar-se des d'avui fins demà passat.

Avui i demà, serà el torn de les assignatures obligatòries. També demà i passat, els alumnes s'examinaran de les assignatures pròpies de cada modalitat de batxillerat i d'altres assignatures de caràcter optatiu.

Per aprovar la selectivitat és necessari arribar a la puntuació de 4 sobre 10. Des de l'any passat, la nota de tall que determinarà l'accés dels estudiants a unes determinades carreres relacionades, o no, amb les seves expectatives acadèmiques, serà el resultant de la mitja de les PAAU (40%) i el batxillerat (60%).

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya farà públiques les notes de la selectivitat el dia 29 de juny però, com a novetat, enguany les notes es podran començar a consultar dos dies abans per internet a la pàgina web del mateix departament: www.notes-paau.gencat.es.