LA NOVA CAMPANYA DE L'AJUNTAMENT "GOSSOS" S'ENGEGA AMB OPTIMISME PER L'AUGMENT DE LES ADOPCIONS

El balanç del funcionament del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics durant els primers 5 mesos ha estat molt positiu. En aquest temps han ingressat a les seves instal·lacions 610 animals, dels quals la meitat han sortit ja en adopció. Així ho va ressaltar el regidor de Sanitat, Oriol Batista, en una roda de premsa celebrada a Can Solaret.

El número d’animals al centred’acollida s’ha reduït, en part, perquè ja no ingressen animals d’altres municipis, però també perquè hi ha hagut in increment de les adopcions.

En els últims mesos s’han fet millores a les instal·lacions amb l’objectiu que els animals puguin tenir una estada més agradable. En concret, s’ha adequat un nou dispensari per atendre els animals malalts i realitzar les esterilitzacions de gossos i gats. A més, l’Ajuntament ha construït dos patis nous per tal que els animals puguin córrer i no estiguin tancats tot el dia.

D’altra banda, l’Ajuntament ha començat a difondre un nou missatge de la campanya de civisme «Mataró, la ciutat que vols». El tema de l’anunci és la tinença responsable d’animals, i, en particular, la responsabilitat que tenen els propietaris de gossos d’evitar que deixin els seus excrements als carrers i les places de la ciutat. L’anunci titulat «Gossos» ha estat concebut per difondre’s a la població través de la premsa, la televisió i els cinemes. L’espot desenvolupa la ideal del popular eslògan «no l’abandonis» en un doble sentit irònic: ni a l’animals ni a les defecacions que aquest produeix pels carrers de la ciutat.

Les imatges conclouen amb el missatge clar que es vol transmetre: «Mantinguem neta la ciutat». Embrutar les vies públiques i qualsevol lloc destinat al trànsit o esbarjo dels ciutadans amb deposicions fecals és una infracció tipificada com a Molt Greu, de manera que la sanció que li correspon al propietari de l’animal és d’entre deu i quinze mil pessetes.

Malgrat que l’objectiu és aconseguir evitar haver d’actuar-hi, el Departament de Serveis Municipals de l’Ajuntament ha posat en funcionament un nou sistema per a la neteja de les defecacions.

Aquest consisteix en l’adaptació d’un dels ciclomotors dels quals disposa el servei Mataró Net per eliminar aquest tipus de brutícia.

El treballador que s’encarregarà d’aquest servei diposarà també de productes per eliminar la mala olor o les taques que es produeixin en el paviment.

La iniciativa s’ha posat en pràctica amb l’objectiu de millorar el sistema utilitzat fins ara i la intenció no és haver d’ampliar el servei, sinó, tal com va voler remarcar el regidor Fermí Manchado, poder prescindir-ne d’ell en un futur no gaire llunyà.