Les associacions de veïns denuncien retards en el cobrament de subvencions

La FAVM afirma que aquest fet està “posant en perill, en algun cas, la pròpia vida associativa”

Les Associacions de Veïns de la ciutat han denunciat aquesta setmana els retards en el pagament de les assignacions de convenis de cooperació i subvencions que l’ajuntament els atorga cada any. Aquesta situació, segons les pròpies entitats veïnals, “està posant en perill el funcionament i la continuïtat d’algunes activitats i programacions”.

Tot i que les associacions de veïns desenvolupen activitats i projectes per recaptar fons i obtenir d’aquesta manera més recursos propis, les entitats reclamen el seu dret –“com qualsevol entitat de la nostra ciutat que realitzi activitats d’interès general”– a rebre el suport econòmic de les administracions, “i en primer lloc de l’administració municipal”. “Tot i les promeses que se’ns fan, cada any sembla que la demora temporal vagi a més”, resa el comunicat que la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) ha fet arribar als mitjans de comunicació i en el que afirma témer en algun cas per “la pròpia vida associativa”.

En el comunicat que la FAVM denúncia també “l’augment de la burocratització” en el procés per demanar subvencions. Tot i deslliurar, l’administració local de tota responsabilitat en aquest sentit, la FAVM creu “que des del municipi es poden posar solucions a aquests entrebancs cada vegada més grans per a entitats sense ànim de lucre”.