L'ajuntament portarà als Jutjats els casos de vandalisme de la manifestació 'okupa'

La junta de portaveus va condemnar els fets ocurreguts durant la protesta

La Junta de Portaveus va condemnar dilluns al migdia els fets ocorreguts dissabte passat durant la manifestació contra el desallotjament de La Drogueria, previst per al proper 26 de maig. La manifestació, que no estava autoritzada, va provocar importants danys al centre de la ciutat i, ara, d'acord amb les diligències aportades pels cossos policials, l'Ajuntament vol que els responsables responguin davant la Justícia.
 
Un centenar d'okupes, que defensen l'okupació del CSOA La Drogueria de Mataró, van tallar dissabte la carretera N-II, al seu pas per la capital del Maresme. El problema més gran, però, és que durant el seu recorregut van provocar diversos danys materials al centre de la ciutat, amb un nombre important de pintades i enganxades de cartells en diverses façanes de la ciutat. Entitats financeres, comerços, seus de partits polítics i sindicats, el Patronat Municipal de Cultura o l'Agència Tributària van ser víctimes d'aquests actes de vandalisme.

La policia treballa en els fets
Segons fonts municipals encara no s'ha detingut a ningú, ni es va fer durant la manifestació per evitar mals majors. I és que a la mateixa hora se celebrava en punts cèntrics de la ciutat la Fira de Dibuix i la Fira de la Solidaritat. Tot i això, els cossos de seguretat recullen informació sobre els presumptes vàndals, que haurien tingut incidència directa en els fets. La Junta de Portaveus ha decidit posar a disposició dels Jutjats tota aquesta informació perquè es prenguin les decisions oportunes. L'Ajuntament de Mataró es personarà com a acusació particular en aquest cas.

D'altra banda, l'ajuntament de Mataró, en el comunicat fet públic, condemna "els atacs rebuts a la via pública"' i ja ha mostrat la seva solidaritat amb els ciutadans i institucions afectades. "Els mataronins no estan disposats a permetre que s'alteri la normal convivència i el civisme que han caracteritzat de sempre la nostra ciutat", conclou el comunicat.

Notícies relacionades:
La manifestació okupa de dissabte acaba amb actes de vandalisme
El CSOA la Drogueria es manifesta dissabte contra el seu desallotjament
Els okupes de La Drogueria accepten el desnonament però diuen que no marxaran
El CSOA La Drogueria surt al carrer per mostrar les seves activitats
El col·lectiu okupa, en defensa de la Drogueria