Manel Catà, cap de bombers de Mataró: ‘Fa anys que demanàvem un nou espai’

El cap de bombers valora el nou parc com quelcom molt positiu i en destaca la seva situació i l’ampliació del nombre de metres quadrats

L’anunci de la construcció del nou cos de bombers era una noticia molt desitjada entre els bombers de la ciutat. “La notícia era molt esperada, fa anys que demanàvem un nou espai i ara, per fi, ha arribat” explicava Manel Catà, cap de bombers de Mataró.

Un dels punts forts del nou parc de bombers és la seva situació amb unes molt bones connexions. Aquesta és una de les satisfaccions de Catà, que destaca el fet d’estar al costat de la C-60. Però la nova ubicació dóna lloc a moltes més valoracions. “Marxar del centre és bo pels veïns. Sortim del centre urbà i ja no els estorbarem amb les entrades i sortides de vehicles i les sirenes” argumentava el cap de bombers. Però no tot es positiu, Catà ens explica com a nivell intern la nova ubicació al costat de la riera d’Argentona no és tan bona notícia: “A nivell intern, sortim perdent. Al estar al nucli urbà teníem una fleca, una fruiteria... a prop, i ara no ho tindrem”.

A banda de la situació, un altre dels aspectes positius és l’ampliació d’espai. “L’espai de les cotxeres és el doble de metres, i diria que pel que fa a la zona de menjadors, habitacions, vestuaris... es triplica” deia satisfet Catà.

Finalment, malgrat que la notícia ha estat molt ben rebuda entre els bombers, el cap de bombers demana claredat i visió de futur a l’hora de redactar el projecte: “Cal que el nou projecte defineixi molt clarament la capacitat de futur del nou parc de bombers. S’ha de deixar clar que es podrà fer en el tema de pràctiques, que els futurs bombers puguin fer pràctiques a les instal·lacions; si hi podrem tenir un helicòpter i una pista d’aterrament...”