Els okupes de La Drogueria accepten el desnonament però diuen que no marxaran

El proper 26 de maig està previst el desnonament, fins llavors romandran a la casa okupada des de fa quatre anys

“Ens hauran de fer fora”. Així de contundent es va mostrar un dels okupes de La Drogueria minuts després d'acceptar als Jutjats de Mataró el desnonament d'aquesta espai. L'impagament del lloguer a l'ajuntament –tot i no signar cap contracte– i el mal estat de l'edifici són els motius pels quals els okupes haurien d'abandonar La Drogueria el 26 de maig. Tot i l'aparent defecte de forma de la demanda –no es reconeix l''okupació', que és un delicte penal, i s'opta per tractar-los com a llogaters morosos per actuar pel civil–, els okupes no recorreran perquè “només faria que allargar el procés i augmentar els costos”.

Durant les darreres setmanes el col·lectiu de La Drogueria ha denunciat que hi ha un defecte de forma en la demanda perquè la voluntat de l'ajuntament és “silenciar l'okupació”. Un dels quinze joves que utilitzen il·legalment l'espai explica que “el desnonament es fa pel precari estat de l'edifici i per falta de pagament, tractant-nos de llogaters morosos, quan no hem signat res amb ningú”.

Tot i això, aquest dilluns al matí i davant els Jutjats de Mataró els okupes van acceptar per la via civil que el desnonament sigui com demana l'ajuntament perquè “ficar-nos en la via penal només faria que allargar el procés”, va comentar un altre dels joves. En aquest sentit, el col·lectiu creu que tot plegat és una estratègia política de l'ajuntament: “Fent-ho així ens podran fer fora més ràpid i no patiran desgast polític perquè per la via penal ens haurien de condemnar a presó”.

El 26 de maig, la resposta
Mentre es celebrava el judici, alguns dels okupes van organitzar un petit aperitiu a la plaça dels Jutjats, on també havien instal·lat una pancarta reivindicativa. A la sortida, alguns dels okupes van explicar que en cap cas marxarant pel seu propi peu de La Drogueria. “No marxarem, això està clar, i ja veurem què fem quan arribi el 26 de maig”. El desnonament està previst per aquesta data a dos quarts de deu del matí. Abans, però, s'ha organitzat una manifestació que sortirà de la plaça Gran el proper 6 de maig a dos quarts de sis de la tarda i que traurà al carrer les activitats que es desenvolupen a La Drogueria.