El cap de Mossos de Mataró diu que té ‘els efectius que li calen’

Felip Garcia nega que s'hagi vist perjudicat pel desplegament a Barcelona

El cap dels Mossos de Mataró, Felip Garcia, ha comentat les dades que dies enrere havien fet saltar les alarmes per la possible disminució d'agents arran del desplegament d'aquest cos policial a Barcelona. Segons Garcia “és fals que s'hagin perdut efectius” i explica que la mitjana a Mataró és manté en 160 agents, igual que fa quatre anys. El president del Consell Comarcal del Maresme, Pere Almera, comenta que no ha rebut missatges preocupants dels alcaldes i regidors.

Fa pocs dies unes dades facilitades pel Departament d'Interior asseguraven que el desplegament policial dels Mossos d'Esquadra al Maresme havia disminuït en 78 efectius, dels quals catorze pertanyien a la comissaria de Mataró. El PP del Maresme va donar un toc d'alerta i va titllar de “preocupant” aquesta disminució d'agents. Durant la celebració del Dia de les Esquadres de l'Àrea Bàsica policial (ABP) de Mataró a Sant Vicenç de Montalt divendres passat, tant el cap dels Mossos mataronins com el president del Consell Comarcal van enviar un missatge de tranquil·litat, ja que consideren que la seguretat “no ha disminuït” i, fins i tot, el responsable de la comissaria de Mataró, Felip Garcia, comentà que no s'havien sabut llegir bé les dades.

Segons Felip Garcia, és habitual que cada any les noves promocions d'agents vagin a comissaries que no seran la seva destinació definitiva, a l'espera de que el desplegament dels Mossos d'Esquadra a les diferents ciutats i pobles catalans es vagi fent efectiva. Segons va explicar el màxim responsable de la policia autonòmica a Mataró, això és el que ha passat a la capital del Maresme i per aquest motiu no s'ha d'entendre com una disminució d'efectius. “Durant algunes temporades arribem a tenir 170 o 180 agents perquè hi ha noves promocions, la qual cosa ens va molt bé, però el que li pertoca a Mataró és una mitjana de 160 agents”, explica Garcia, que assegura que en breu es tornarà a augmentar la plantilla i que al mes de novembre, amb l'obertura de noves comissaries, els que hauran vingut nous, marxaran. “Això no vol dir que reduïm els efectius”, va insistir l'agent.

Tranquil·litat a la comarca
Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Maresme, Pere Almera, va comentar que formalment no s'ha rebut cap missatge de preocupació pel que fa a aquest assumpte i, fins i tot va explicar, que alguns alcaldes i regidors li havien comentat que “tot funciona amb normalitat”. Almera i Garcia van presidir, amb l'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Lluís Bisbal, i el cap de Seguretat Ciutadana de Mataró, Rafael Telo; l'acte del Dia de les Esquadres d'aquesta àrea policial.