Mataró manté la tendència a la baixa de delictes i accidents de trànsit

Es presenta la Memòria de la Via Pública de 2005

La important baixada de delictes i d’accidents de trànsit entre el 2003 i el 2004 es va mantenir l’any passat, segons les dades ofertes el passat dilluns per l’ajuntament. Els delictes han passat de 30,74 a 26,29 per cada 1.000 habitants, mentre que els accidents de trànsit baixen dels 6,49 als 5,98 per cada 1.000 vehicles a Mataró.

Com que aquests nivells són positius, la prioritat de l’ajuntament, segons el regidor de Seguretat i Prevenció Ramon Bassas, ha de ser abordar casos d’incivisme. Pel que fa a temes relacionats amb l’aspecte delictiu, Bassas va comentar que la ciutat es troba en un llindar molt baix de delictes, comparat amb d’altres ciutats i, a més, la majoria de fets denunciats són d’un nivell no molt greu. Pel que fa a les infraccions de trànsit, que en molts casos són l’origen dels accidents, Bassas va explicar que actualment el 48% de les multes que es posen són de gent que no viu a Mataró.

Mobilitat
En matèria de Mobilitat, el regidor responsable, Fermí Manchado, va ressaltar que durant el 2005 el servei del Mataró Bus va superar els cinc milions de viatgers. D’altra banda, Manchado va assegurar que a finals del 2008, la ciutat tindrà prop de 6.000 places d’aparcament, ja que a les poc més de 4.200 actuals, s’hi afegiran unes 1.400 més en els propers dos anys.