La Policia Local augmentarà els seus efectius de cara al 2013

Un Pla Estratègic preveu arribar a un ràtio d’1,5 policies per cada mil habitants, actualment el ràtio és 1,26

“Adaptar el nostre servei de Policia Local al requeriment de seguretat de la ciutat en els propers anys”. Aquestes paraules del regidor de seguretat Ramon Bassas, defineixen l’objectiu que s’ha fixat el consistori amb la redacció del Pla Estratègic de la Policia Local. El document preveu augmentar el nombre d’agents per tal d’assolir el ràtio d’1,5 policies per cada mil habitants que recomana la Unió Europea. Així doncs, 195 agents -45 més que a l’actualitat– patrullaran la ciutat el 2013. El ràtio actual es situa en 1,26 policies per cada mil habitants.

El pla estratègic es presenta com una mesura de prevenció que traça els passos a seguir per evitar possibles problemes pel que fa a seguretat els propers anys. “Hi ha riscos que si no toquem l’actual manera de fer, la ciutat el 2013 no estarà ben dotada”, va argumentar Bassas. El nou model policial es basa en el model de ciutat que s’està definint des d’altres polítiques municipals i amb la previsió de l’augment de mataronins en set anys fins arribar als 130.000. El resultat de l’estudi de la situació actual desprén que la ciutat necessitarà “més policies al carrer més hores i dies a l’any i una millor formació”. Tres eixos definiran les actuacions en matèria de seguretat: proximitat, per tal de reduir la sensació d’inseguretat a la societat; coordinació, entre els diferents cossos de seguretat i transversalitat –anàlisi dels àmbits social, econòmic, cultura, demogràfic, etc.–.

Tot i això, Bassas va indicar que la situació actual és “bona” i que la sensació d’inseguretat entre els habitants s’ha reduït. A l’últim any, i gràcies a la coordinació entre Policia Local i Mossos d’Esquadra, segons va informar el regidor de Seguretat i Prevenció, els delictes es van reduir un 17,4% en relació a l’any passat, igualment els accidents de trànsit (14,1% menys).