Els treballadors de Taberner denuncien l'empresa per acomiadament improcedent

Afirmen que la firma de Mataró es va buidar de patrimoni per poder tancar sense indemnitzar-los

La vintena de treballadors de la tèxtil Taberner ha denunciat l'empresa als Jutjats per acomiadament improcedent. Segons l'advocat del treballadors, Francesc López, “els tenen llegint revistes en hores de feina perquè no els encarreguen res”. Els treballadors creuen que aquest és l'últim esglaó d'una acció “premeditada” que va començar quan fa un any i mig l'empresa va vendre's la seva planta i es va traslladar, de lloguer, a un altre local per “buidar-se de contingut patrimonial i poder tancar sense pagar”.

Fa dos mesos que l'empresa tèxtil Taberner no agafa encàrrecs i, prop d'un mes, que els seus treballadors només hi van per fer acte de presència. Aquesta situació ha estat denunciada als Jutjats, ja que, segons explica l'advocat dels treballadors “se'ls priva d'exercir el seu dret a la feina i això està considerat com un acomiadament improcedent”. Tot i això, l'empresa encara no s'ha adreçat als treballadors de forma oficial per comunicar-los els acomiadaments. En converses informals, però, Francesc López assegura que ja els han dit que “es busquin la vida”.

Manifestacions davant el domicili dels propietaris
El més greu de tot, explica López, és que l'empresa té com a únic objectiu “cobrir les necessitats de la família Taberner” i, per contra, “té una voluntat zero” de pagar a uns treballadors que han estat durant més de quaranta anys treballant per ells. La manca de diners, però, ha estat “premeditada”, segons explica López en veu dels treballadors: “Fa un any i mig es van vendre la planta i van anar de lloguer en una nau del polígon del Pla d'en Boet”. López relata que en l'operació es van treure molts diners que van anar a parar a la família per demostrar, ara, una suposada insolvència de l'empresa i estalviar-se les indemnitzacions als treballadors.

Mentre no es resolgui judicialment aquest afer, els treballadors es manifestaran tres cops per setmana davant els domicilis del propietari, Valentí Taberner i de la gerent, la seva filla Anna Maria Taberner. Aquest dijous es farà la tercera d'aquestes manifestacions, que es repeteixen cada dimarts i dijous al vespre, i cada dissabte al matí.