Ramentol i Lligonya parlen dels reptes de la TDT

Lligonya es mostra confiat en aconseguir una concessió per un dels canals privats de la TDT a la comarca

La TDT és un dels principals reptes dels mitjans de comunicació actualment. El debat al seu voltant és constant, no només a Mataró sinó arreu de l’estat, i com no podia ser d’altra manera també va prendre importància en les segones Jornades de Comunicació Local. La Televisió Digital Terrestre Local va centrar el primer dels debats de la jornada on el director de TVM, Lluís Lligonya, va mostrar la confiança en aconseguir un canal. Però abans Santiago Ramentol, director de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisual de la Generalitat hi va fer referència en el discurs inaugural.

Ramentol va referir-se al salt de la televisió tradicional a la TDT i va expressar la seva creença sobre la necessitat de conservar el que va anomenar com “model català de la televisió”. Es tracta d’un model basat en la proximitat entre cadena i públic i que a més, en la nova televisió hauria d’adoptar un caire interactiu que vagi més enllà dels simples continguts dels programes, un estil inspirat en la televisió italiana.

Lluís Lligonya; Miquel Bonastre, director de la Xarxa de Televisions Locals i Francesc Triola, gerent de TDCOM van ser tres dels participants en el debat al voltant de la TDT. Lligonya va ser el que es va mostrar més crític amb la nova televisió.

'S'haurà de veure quan costa el transport de la senyal i quin paper jugarà la Xarxa subministrant programes diferenciats, a la mateixa demarcació per a diferents televisions' deia desconfiat Lligonya. D’altra banda, el director de TVMataró també es fa referir a la possible concessió per a la seva cadena d’un dels dos canals privats de TDT per la comarca: 'Portem treballant 22 anys, hem fet els deures i garantim les 4,5 hores d'informació local que se'ns requereix. Seria molt estrany que no ens la donessin'.