Catalunya Disseny, profetes a la seva terra

L’empresa mataronina va idear Textil Studio un software únic a l’estat que avui es més vigent que mai

La crisi del tèxtil a la ciutat és fa patent amb el tancament d’empreses i l’impuls innovador que les institucions volen donar a un sector que s’ha de renovar per sobreviure amb la dura competència que representen empreses amb seu a altres països on produir resulta més barat. Un panorama no gaire esperançador, en el que un oasis va trobar el seu lloc al mercat ara fa quinze anys i avui és una de les empreses mataronines amb més futur del sector, és Catalunya Disseny.

Joan Enric de Caralt i Pere Orra, pels volts de l’any 1991, van idear Textil Studio, un software únic a l’estat pel que fa a disseny, confecció i estampació de peces que els ha dut a l’èxit i ha comptar amb una projecció internacional en el tèxtil que difícilment podien imaginar quan van decidir tirar endavant el seu projecte. Només cal mirar la seva nòmina de clients per fer-se una idea de la rellevància del programa en el món empresarial i en l’àmbit de l’ensenyament del sector, on és usat per diferents escoles de disseny. Stradivarius, Mango, Lacoste o Armand Basi, són algunes de les marques que fan ús de Textil Studio, el Photoshop del tèxtil, en el seu procés de producció.

Actualment Catalunya Disseny col·labora amb el centre innovador per excel·lència de la ciutat, com no podia ser d’una altra manera, amb Cetemmsa. Els passats dies u i dos de març els mataronins van oferir unes jornades de formació, juntament amb Vallès Tèxtil –distribuidor oficial de productes Apple–, a Cetex, el centre de formació de Cetemmsa, per donar a conèixer Textil Studio als empresaris i treballadors del tèxtil que encara avui no coneixien el software que va innovar el sector ara fa més d’una dècada.