Mataró comença a commemorar el Dia Internacional de les Dones

La ciutat acollirà conferències, taules rodones, concerts, teatre i documentals durant tot el mes de març

El proper 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones i el Servei de Joventut i Dona de l’ajuntament, el Consell Municipal per a la Igualtat d’Oportunitats de la Dona i set entitats més de la ciutat han programat un seguit d’actes per celebrar l’efemèride. Taules rodones, conferències, documentals i teatre ompliran l’agenda cultural mataronina durant gairebé un mes, amb un únic tema central, la dona i el seu paper històric i social.

El programa comença avui divendres amb una exposició i finalitzarà el 22 de març amb la projecció d’un documental. L’acte central serà el 8 de març amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones on es procedirà a la lectura del manifest institucional i a la tarda es farà la lectura del manifest a càrrec de les entitats membres del Consell Municipal per a la Igualtat d’Oportunitats de la Dona. També hi haurà una ofrena floral amb música i poemes.

Actes multidisciplinars
L’exposició ‘Esperança trencada’, vivències de les dones en temps de guerra i postguerra, es podrà visitar fins el 15 de març al Centre Cívic Pla d’en Boet. Un dels actes més destacats serà el concert que Maria del Mar Bonet oferirà al Teatre Monumental diumenge 5 de març.

Tanmateix, també seran centre d’interès el passi de documentals del dia 11 –‘Dones del 36, guerra per la pau’ i ‘Entrevista a Elisabeth Eidenbez’– al Centre Cívic Rocafonda i la posterior conferència amb la participació d’Assumpta Montellà i Teresa Rebull; l’obra de teatre ‘¿Alguien ha visto a mi gata?’ al Centre Cívic Rocafonda el 17 de març i el col·loqui sobre les dones rurals al Magrib al mateix centre el dia 22 després del documental ‘Silencioses i e palaus’.