L’Agenda de la Solidaritat Local implica a la població en activitats solidàries

L’agenda és un encàrrec de l’ajuntament de la ciutat a la Fundació Hospital i implica entitats socials i sociosanitàries

La solidaritat a nivell de ciutat és l’eix principal d’una nova agenda que s’està gestant a la ciutat. Es tracta de l’Agenda per a la Solidaritat Local, un projecte que l’Ajuntament va encarregar a la Fundació Hospital i que vol implicar a la població de Mataró perquè aquesta participi amb un compromís actiu en entitats i programes solidaris de l’àmbit social i sociosanitari.

“És important que les ciutats puguin promoure un valor com el de la solidaritat” explicava el regidor de Benestar Social i president de la Fundació Hospital, Oriol Batista en la presentació del projecte el dimarts 28 de febrer. Però per a poder sintentitzar aquesta solidaritat en un pla d’acció amb les accions concretes i necessàries a la ciutat, s’ha començat un treball que acabarà en la pauta a seguir per l’agenda.

Fòrum promotor
En la investigació, acció i participació del nou document jugarà un paper fonamental el Fòrum Promotor. Es tracta d’un espai de seguiment i de vigilància de la transparència en la construcció del document de Compromís per la Solidaritat que compta amb el president i els patrons de la Fundació Hospital, així com amb la participació de Càrites Interparroquial, l’Associació GIMM, la Creu Roja, la Federació Associació de Veïns i el Consorci Sanitari de Mataró. Aquestes entitats han estat les participants directes en la constitució del fòrum, però més d’un centenar d’altres entitats també han estat convidades a formar-ne part.

L’agenda és un projecte pioner que actualment es troba encara en la seva primera fase, la definició del projecte, i es preveu que es pugui presentar a finals d’any. A més, Batista apunta a la voluntat de construir una xarxa de pobles solidaris que es decideixin a realitzar projectes similars.