El filòsof i sociòleg francès Sami Naïr, a la novena Nit de la Solidaritat

L’acte, que tindrà lloc el proper mes d’abril, oferirà el balanç dels projectes duts a terme al llarg del 2005

La novena edició de la Nit de la Solidaritat tindrà lloc el proper 7 d’abril al Teatre Monumental. La Nit de la Solidaritat està organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional i comptarà en aquesta edició amb la presencia de Sami Naïr, filòsof i sociòleg francès que oferirà la conferència tradicional de l’acte. La Nit de la Solidaritat té com objectiu reunir els representants de les diferents ONG’s entitats de la ciutat relacionades amb la solidaritat.

La regidora de Cooperació, M. Rosa Cuscó, presentarà la memòria sobre els projectes i activitats que s’han fet durant el 2005. Després de la intervenció d’un representant del consell municipal, el sociòleg francès Sami Naïr oferirà la conferència “Els conflictes en el Mediterrani, necessitat de diàleg”. L’acte clourà amb una actuació musical.

Nota bibliogràfica
La faceta més destacada de Sami Naïr és la de comunicador. Escriu articles en premsa escrita i ha publicat llibres com ‘Mediterraneo hoy, entre el diálogo y el rechazo’, ‘En el nombre de Dios’ o ‘La immigració explicada a mi hija’ en col·laboració amb Juan Goytisolo. Filòsof i sociòleg és professor de Ciències polítiques a la Universitat de París VIII i a la Universitat de Getafe (Madrid), a més és docent en nombroses universitats d’Amèrica Llatina, Europa i el Magrib. A més Naï, ha estat assessor del govern francès i ha ocupat diversos càrrecs de caràcter social.