L’ajuntament desmantella les instal·lacions de ferralla de la riera de Sant Simó

El futur aparcament de la ronda Rafael Estrany ha estat la causa de l’actuació que ha afectat a vuit famílies d’ètnia gitana

L’ajuntament va desmantellar el passat dijous 23 de febrer les instal·lacions “irregulars” de ferralla que hi havia a la riera de Sant Simó i que pertanyien a vuit famílies d’ètnia gitana. L’aixecament estava motivat per la necessitat de condicionar i preparar el terreny per a les futures obres de l’aparcament de la ronda de Rafael Estrany. L’actuació va estar coordinada pel Servei de Benestar Social, la Policia Local i la col·laboració dels Mossos d’Esquadra i va consistir en netejar el terreny dels residus existents.

Al llarg dels dos últims anys, segons va informar el consistori s’havien mantingut reunions amb els afectats per fer-los coneixedors que hi havia un termini d´ús dels terrenys i que procedissin a la recollida de les seves pertinences. De les vuit famílies afectades, sis estan incloses en diferents programes de Benestar Social i una d’elles viu i obté els seus ingressos exclusivament del negoci de la ferralla. Donat que “l’activitat que realitzaven les famílies en el terreny era mínima”, l’ajuntament no facilitarà cap espai alternatiu.