El Carnestoltes arriba amb més ambició que mai

El CCC programa una festa amb els Pastora com a principals protagonistes

La festa més irreverent del calendari aterra a Mataró el proper dijous dia 23 de febrer amb més ambició que mai. Els membres del Comitè de Crisi de Carnestoltes (CCC) van presentar ahir en roda premsa, juntament amb el president del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, el programa d’activitats del Carnestoltes 2006, amb la intenció que aquesta celebració esdevingui “la festa major d’hivern de la ciutat”. Enguany el CCC ha realitzat una forta aposta per oferir a la ciutat una proposta musical d’alta volada. Així doncs, dissabte dia 25, visitara la ciutat Pastora un dels més destacats grups pop del panorama estatal.

El CCC treballa des de l’any 2003 per consolidar el Carnestoltes dins el calendari festiu de la ciutat com la segona cita més important després de Les Santes, aquest fet passa per obrir la festa a tothom. En aquesta edició es dóna un pas ferm per aconseguir-ho malgrat les dificultats per trobar patrocinadors degut a la polèmica que va generar el cartell de l’any passat i gracies al conveni de col·laboració signat amb el consistori. “Era bàsic dotar la festa del contingut musical necessari”,va comentar en Cugat Comas, membre del CCC. Així els més petits tenen una cita dissabte al Parc Central amb un dels grups catalans d’animació infantil mes destacats, ‘La Tresca i la verdesca’, qui protagonitzaran el Ball Infantil, i el jovent podrà gaudir amb la presencia dels mataronins The Cabrians, dels rumberos Gitanitos i Morenos, i dels Pastora que presentaran el nou seu nou disc dissabte a la Plaça Santa Anna.

Cites ineludibles seran la tradicional arribada divendres d’en Pellofa XXVIII, “rei dels poca-soltes”, la gran rua de Carnestoltes de dissabte i l’enterrament de la sardina, el dimecres dia 1 a la Plaça de la Muralla. Aquest espai va ser escenari de la ‘surrealista’ roda de premsa, de la tradicional irreverència intrínseca a la festa i de les demandes del CCC davant el propi president del PMC per obtenir espais polivalents a la ciutat on poder celebrar esdeveniments de característiques similars als que la propera setmana envairan Mataró. Tanmateix, el CCC ha estat previsor enguany i en cas de pluja dissabte els concerts es traslladarien a la Sala Clap.

El cartell
Enguany els dissenyadors del cartell, Marc Ligos i Mar Llinés, han apostat per una fórmula industrial que no oferís sensibilitats. Un cartell rosa sense por al buit, amb les lletres a un cantó del cartell troquelades, fet que farà que sigui diferent a cada localització on es situï, i tot oferint un joc de paraules insolent i de caràcter sexual com se suposa a una festa d’aquestes característiques –Carn es tot/es– . La idea era crear un cartell “que es disfressi de la ciutat” va comentar Ligos. Tota la informació del Carnestoltes a Mataró es pot consultar a la web: www.carnestoltesmataro.org.