TecnoCampusMataró, al congrés mundial 3GSM

Catalunya és un referent europeu en el camp de la tecnologia mòbil i portàtil

Els representants de la plataforma Living Labs Catalunya de la que forma part TecnoCampusMataró i el director i cofundador de Living Labs Europe, Sasha Haselmayer, van protagonitzar una ponència al congrés mundial de telefonia mòbil 3GSM World que es va celebrar la passada setmana a Barcelona. Living Labs Catalunya col·laborarà amb i2Cat per impulsar el programa Mediamòbil i també amb la plataforma sueca de Living Labs per desenvolupar en un futur el programa ‘m-students’.

El congrés mundial 3GSM aplega a les empreses i professionals més importants del món en el camp de la telefonia mòbil i la passada setmana es va celebrar per primer cop la Ciutat Comtal. La ponència de Sasha Haselmayer, en represetnació de Living Labs Catalunya, va posar en relleu la importància de les empreses de tecnologia mòbil i portàtil catalanes com un referent de les regions d’Europa capaces d’innovar i crear nous productes i serveis amb la col·laboració de les institucions i de l’usuari final.

Dos projectes: m-Students i i2Cat
Universitats, estudiants i ajuntaments com els de Mataró, Sant Cugat, Barcelona, Estocolm i Vaestervick es van reunir durant el 3GSM World per reforçar la seva col·laboració i per desenvolupar el programa ‘m-Sudents’ que té com a finalitat oferir nous serveis de mòbils dirigits a estudiants. En el congrés mundial s’ha confirmat també la participació de Linving Labs Catalunya a la iniciativa Media mòbil, dirigida per la Fundació i2Cat. Aquesta té la finalitat de crear una tecnologia que serveixi com a punt de trobada de les diferents tecnologies mòbils (televisió mòbil, ‘peer-to-peer’, GPS-Wi-Fi-GSM, jocs i serveis interactius) mitjançant tecnologies de la informació i la comunicació que permetin la creació de serveis d’alt valor afegit orientats als ciutadans i les empreses.

Mataró, una referència
Living Labs Catalunya forma part de la també plataforma Living Labs Europe, una xarxa europea de 200 companyies innovadores que pertanyen a deu regions del vell continent i que representen a les 70 principals companyies de tecnologia mòbil d’Europa. Catalunya, de la qual en destaca Mataró a més de Barcelona i Sant Cugat com a ciutats capdavanteres, és una de les nou regions de referència (mClusters) en el desenvolupament de la tecnologia mòbil. Living Labs Catalunya és una plataforma que l’integren TecnoCampusMataró, 22@Barcelona, Sant Cugat Obert i la Fundació Barcelona digital per al desenvolupament de programes de comunicació mòbil i portàtil per a la conca de la Mediterrània i Europa.