El Servei de mediació comunitària va atendre 59 casos durant el 2005

El diàleg és el protagonista per resoldre conflictes sorgits de la convivència diària

El Servei de mediació comunitària de l'ajuntament ha fet balanç del primer any que ha treballat com un servei destinat a tota la ciutat. Durant el 2005 s'han atès 59 casos que han implicat 250 persones. La mediació ofereix als ciutadans un espai per a resoldre els conflictes que sorgeixen de la convivència diària. L'objectiu del servei és que a través del diàleg i de forma pacífica es pugui arribar a acords que beneficiïn a les dues parts implicades.

El servei és gratuït i es caracteritza perquè és voluntari, confidencial i les persones implicades en la problemàtica són els protagonistes del procés i les que intentaran, amb el suport dels mediadors, trobar una solució. Mataró disposa en aquests moments de tres mediadors que treballen en aquest servei. El servei a més de la mediació ofereix formació a les entitats a través de tallers de tècniques de resolució de conflictes i xerrades informatives, així com també treballa en la prevenció.

Neix el 2002 a Rocafonda
La mediació comunitària va néixer el desembre de 2002 com una iniciativa emmarcada en el Pla integral de Rocafonda-El Palau però des de 2005 s'ha instaurat com un servei adreçat a tot Mataró. Enguany s'han atès 59 casos, dels quals 36 eren casos de comunitat de veïns; 9 eren conflictes sobre els espais públics; 5 problemes amb activitats comercials; 5 relacionats amb el civisme; 1 de mediació escolar i els 3 restants eren d'altres problemàtiques. En el cas que la mediació no sigui la via més factible per a trobar una solució a un conflicte, s'usen altres accions per gestionar-lo.