Quatre activitats de cooperació reben ajudes de l’Ajuntament

El pressupost que es reservava per a campanyes d’emergència supera els 25.500 euros

Quatre entitats solidàries han rebut més de 25.500 euros de mans de l’ajuntament de la ciutat. Aquesta quantitat ha anat a parar a mans de la Fundació Grup Tercer Món - Mataró, del fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a l’associació Haribala i a la Creu Roja. Es tracta de la quantitat que es reserva cada any per si es produeix una situació d’emergència o campanya d’ajuda humanitària i que en el 2005 no va ser necessari utilitzar.

Un cop acabat l’any, la quantitat reservada de 25.512’38 euros servirà per ajudar a aquestes quatre agrupacions amb projectes molt diversos entre ells. En primer lloc, La Selva de Mataró 2001-2005 de la Fundació Grup Tercer Món-Mataró ha rebut 6000 euros destinats a donar suport a l’organització dels homes (La Selva) i de les dones (Musa) en les seves activitats de producció i organització. En segon lloc, la creació d’un espai d’intercanvi, cooperació i concertació entre els immigrants senegalesos i les seves comunitats d’origen creat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha rebut 9.074’83 euros.

8.000 euros més s’han destinat a la construcció i funcionament d’un centre d’acollida per a nens de l’associació Haribala al districte indi de Kurnool. Finalment els 2.437’55 euros restants han anat a parar a la Creu Roja per promoure els estils de vida saludable a Caluma (Equador).

La quantitat que ara s’ha repartit entre les quatre entitats és només la part que es reservava dels 470.247,82 euros que conformaven el pressupost destinat a cooperació i desenvolupament del 2005.