La febre de les compres continua amb les rebaixes

Enguany es van iniciar el passat 7 de gener i s’allargaran fins al 6 de març

Dissabte 7 de gener, aglomeracions i riuades de gent buscant gangues a tort i a dret per grans superfícies comercials i petits comerços, les curses per a trobar aquella exclusiva jaqueta a un preu assequible havien començat, les rebaixes tornen a ser aquí fins el proper 6 de març. Enguany la campanya de Nadal ha enregistrat vendes lleugerament superiors a les del passat any, per la qual coses les previsions assenyalen que les rebaixes també poden patir millores interanuals.

L’augment de vendes previst es deixarà notar sobretot a la nostra ciutat i a d’altres que com Mataró el passat 22 de desembre van ser agraciades amb algun premi de la loteria de Nadal. A més de les bones perspectives de vendes, el període de rebaixes reviu i revitalitza el centre de les ciutats catalanes que es veuen envaïdes per l’epidèmia de consumisme que presenta els primers símptomes amb les vacances de Nadal i ranqueja cap a principis de març. Els petits comerços, tot i el que suposa la àrdua competència de les grans superfícies comercials, tornen a estar de enhorabona.

La FCC, per una campanya neta
Des de la Fundació Comerç Ciutadà, el seu president Josep Collbatallé va aprofitar l’inici de la campanya per a realitzar una crida a l’acompliment estricte de la Normativa reguladora de les rebaixes estacionals ja que “és ara el moment d’ofertar les rebaixes, d’acord amb el que preveu la normativa vigent”. La FCC defensa davant les institucions de comerç, l’adequació a les necessitats actuals tant de les dates d’inici de les rebaixes com de la seva durada, excessiva a criteri majoritari del sector. La FCC també ha volgut recordar aprofitant l’avinentesa els drets i deures dels consumidors a l’hora d’adquirir un producte –com es exigir el preu ordinari i el rebaixat, demanar i guardar els tiquets, etc– moltes vegades oblidats pels propis interessats.